A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bayram öncesinde, fark edilmeden temel gıda maddelerine zam yapıldı... Döviz kurlarında bir artış mı oldu? Hayır... Petrol fiyatlarına zam mı geldi? Hayır... Tarım ürünlerinde bir yükseliş mi yaşandı? Hayır... Asgari ücrete zam yapıldı da bizim mi haberimiz yok? Meyve ve sebzelerde de durum aynı. Sanki bayram, zam yapmak için bekleniyordu. Bunu neden belirtiyorum? Ürün isimleri vermeyeceğim… Çünkü saymakla bitmez... Girdiğim bir zincir markette zamlı etiketleri gördüm... O etiketleri fark eden market çalışanı, usulca onları masanın altına indirdi... Kimyasal ürünlerde de zamlar mevcut… Mesela… Temizlik ve haşere ilaçlarında... Şimdi bu artışların enflasyona yansımasına gelelim... Bu zamların… Ağırlık bakımından enflasyona yansıdığına inanan pek yok... Sokağa çıkın ve vatandaşa sorun; "Piyasadaki zamlar enflasyona yansıyor mu?" diye… Genel manada alacağınız cevap "hayır" olacaktır... Kuşkusuz… Hükümet zamlarla ilgili denetim yapıyor ama… Bu denetimler yetersiz... Sanırım… Piyasa ve enflasyon rakamları hakkında daha fazla bir şey söylemeye gerek yok... Sağlıcakla kalın…