A
Admin
Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim-öğretim yılı için yurt başvuru sonuçları açıklandı. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin yurtlarda barınabilmesi için kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
Kayıt işlemleri; ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet’te yer alan taahhütnamenin onaylanmasından oluşuyor. Bu iki adım tamamlanmadan yurt kaydı kesinleşmiyor.
Öğrenciler ilk kayıt ücretini ödedikten sonra e-Devlet’te yer alan taahhütnameyi onaylayarak yurt kayıt işlemini tamamlamış olur. Süresi içinde kaydını tamamlamayan öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacağı için taahhütname onayının zamanında yapılması önem taşıyor.
KYK taahhütname onayı, devlet yurtlarına (KYK) yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin yurt hakkını kaybetmemek için dijital ortamda yaptığı bir onay işlemidir. Bu işlem e-Devlet üzerinden yapılır ve kesin kayıt niteliği taşır. Aşağıda süreci adım adım bulabilirsiniz:
Adım Adım KYK Taahhütname Onayı
turkiye.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yapın.
Henüz şifreniz yoksa PTT’den temin edebilirsiniz.
Arama çubuğuna “Yurt Taahhütname Onayı” yazın.
“Gençlik ve Spor Bakanlığı – Yurt Taahhütname Onayı” hizmetine tıklayın.
Sistem otomatik olarak ad, soyad, okul, yerleştiğiniz yurt bilgilerini getirir.
Adres, okul, bölüm bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.
Taahhütname metnini dikkatle okuyun.
"Okudum, kabul ediyorum" seçeneğini işaretleyin.
Onayla butonuna basın.
NTV
KAYIT İŞLEMLERİ NELERDEN OLUŞUYOR
Kayıt işlemleri; ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet’te yer alan taahhütnamenin onaylanmasından oluşuyor. Bu iki adım tamamlanmadan yurt kaydı kesinleşmiyor.
TAAHHÜTNAME ONAYI NEDEN ÖNEMLİ?
Öğrenciler ilk kayıt ücretini ödedikten sonra e-Devlet’te yer alan taahhütnameyi onaylayarak yurt kayıt işlemini tamamlamış olur. Süresi içinde kaydını tamamlamayan öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacağı için taahhütname onayının zamanında yapılması önem taşıyor.
TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?
KYK taahhütname onayı, devlet yurtlarına (KYK) yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin yurt hakkını kaybetmemek için dijital ortamda yaptığı bir onay işlemidir. Bu işlem e-Devlet üzerinden yapılır ve kesin kayıt niteliği taşır. Aşağıda süreci adım adım bulabilirsiniz:
Adım Adım KYK Taahhütname Onayı
E-DEVLET’E GİRİŞ
turkiye.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yapın.
Henüz şifreniz yoksa PTT’den temin edebilirsiniz.
KYK HİZMETİNE ULAŞMA
Arama çubuğuna “Yurt Taahhütname Onayı” yazın.
“Gençlik ve Spor Bakanlığı – Yurt Taahhütname Onayı” hizmetine tıklayın.
BİLGİLERİNİZİ KONTROL ETME
Sistem otomatik olarak ad, soyad, okul, yerleştiğiniz yurt bilgilerini getirir.
Adres, okul, bölüm bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.
ONAYLAMA
Taahhütname metnini dikkatle okuyun.
"Okudum, kabul ediyorum" seçeneğini işaretleyin.
Onayla butonuna basın.
NTV