Will Smith’in reddettiği filmler şaşırttı: “O zamanlar anlayamamıştım”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ünlü Hollywood yıldızı Will Smith, İngiltere’de yayın yapan radyo kanalı Kiss Xtra’ya verdiği röportajda, sinema kariyerine dair pişmanlıklarını ve reddettiği önemli projeleri anlattı. Smith, Inception filmi için ilk teklifin kendisine geldiğini açıkladı. Christopher Nolan’ın senaryosunu anlamadığını söyleyen Smith, “Bunu daha önce yüksek sesle söylememiştim ama artık açılma zamanı. Chris Nolan önce ‘Inception’ı bana getirdi ve ben senaryoyu anlayamadım. Şimdi dönüp baktığımda bu alternatif gerçeklik filmleri iyi sunulamıyor. Ama bu projeleri geri çevirmek beni de yaralıyor” ifadelerini kullandı. Leonardo DiCaprio’nun başrolünde yer aldığı film, 2010 yılında vizyona girmiş ve dünya çapında 839 milyon dolar hasılat elde etmişti. “THE MATRİX'İ ÇEKİM TARZI YÜZÜNDEN ANLAYAMADIM” Smith’in kariyerinde reddettiği bir diğer efsane proje ise The Matrix oldu. Wachowski kardeşlerin yönettiği filmde başrol olan Neo karakteri için ilk olarak Will Smith düşünülmüştü. 2019 yılında YouTube kanalında yayınladığı bir videoda bu kararı detaylandıran oyuncu, yönetmenlerin filme dair tanıtım tarzını anlamadığını belirtti. Smith, “Wachowski’ler bana filmi şöyle anlattı: ‘Bir dövüş sahnesindesin, zıplıyorsun ve o an havada duruyorsun. Kamera sistemi öyle olacak ki, seni 360 derece görebilecekler.’ Hikâyeye değil de sadece teknik kısma odaklanmışlardı. O an bağlantı kuramadım” dedi. Neo rolü daha sonra Keanu Reeves’e verildi ve The Matrix, bilimkurgu sinemasının kült yapımları arasına girdi. “DJANGO'YU AŞK FİLMİ GİBİ GÖRMEK İSTEDİM, AMA OLMADI” Smith’in reddettiği üçüncü önemli film ise Quentin Tarantino’nun yönettiği Django Unchained oldu. Jamie Foxx’un canlandırdığı Django karakteri için ilk teklifin kendisine geldiğini doğrulayan oyuncu, Tarantino ile fikir ayrılığı yaşadığını belirtti. GQ dergisine verdiği röportajda bu kararını şöyle açıkladı: “Bence bu, isteyebileceğiniz en kusursuz hikâyeydi: Karısını köle olarak kaybeden bir adam, onu kurtarmak için öldürmeyi öğreniyor. Fikir mükemmeldi. Ama Tarantino bu hikâyeyi bir intikam hikâyesi olarak görmek istiyordu, ben ise onu bir aşk hikâyesi olarak anlatmak istedim. Bu nedenle projeye dahil olmadım.” ÜÇ REDDİN ORTAK NOKTASI: FARKLI PERSPEKTİFLER Will Smith’in kariyerine dair bu samimi açıklamalar, oyuncunun vizyoner yönetmenlerle neden yollarını ayıramadığını gözler önüne serdi. Senaryoları ilk okuduğunda anlamakta zorlanan, ya da hikâyeye farklı bir açıdan yaklaşmak isteyen oyuncunun bu kararları, hem kendi kariyerini şekillendirdi hem de sinema tarihinde iz bırakan yapımlarda başrol tercihlerinin nasıl değişebileceğini gösterdi. Kaynak: beyazperde

Geri