VGM 2025–2026 burs başvuruları ne zaman başlayacak? Geçen yıl burs başvuruları hangi tarihlerde alınmıştı?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün (VGM) burs başvuru takvimi öğrenciler tarafından araştırılıyor. İlkokul, ortaokul, lise, ön lisans ve lisans düzeyinde verilen burslar, müdürlüğün internet adresi üzerinden başvuru ile alınıyor.

BAŞVURU TARİHLERİ HENÜZ AÇIKLANMADI

VGM tarafından 2025–2026 burs başvuru tarihleri için resmi açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıl ortaöğrenim burs başvuruları 1–15 Ekim, yükseköğrenim burs başvuruları ise 21–31 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da benzer tarihler bekleniyor. Başvurular genellikle başlamadan yaklaşık 15 gün önce duyuruluyor.

BURS SÜRESİ VE ÖDEMELER

Yükseköğrenim öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay, ortaöğrenim öğrencilerine ise 9 ay boyunca burs ödemesi yapılıyor. Burslar, hak sahibi öğrencilerin hesabına her ayın 10’una kadar yatırılıyor.

VGM BURS TUTARLARI 2025

2025 yılı itibarıyla burs miktarları şöyle belirlendi:

Ortaöğrenim bursu: Aylık 1250 TL

Yükseköğrenim bursu: Aylık 3000 TL

Yabancı uyruklu öğrenci bursu: Aylık 3000 TL

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

Burs ödemeleri öğrencilerin okullarının bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Hak sahiplerinin ilgili müdürlüğe gerekli evraklarla birlikte banka hesap numarasını gösteren dekontu iletmeleri gerekiyor.

HESAP AÇMA ŞARTI

Öğrencilerin adına VakıfBank’ta hesap açmaları öneriliyor. Vakıf Katılım Bankası şubesi bulunmayan yerlerde ise bir kamu bankası üzerinden de hesap açtırılabiliyor.

NTV

Geri