Van TSO’dan Marmara Bölgesi Çıkarması

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Meclis Başkanı Turan Avcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Reşit Yaren, Mahmut Köroğlu ve Kadir Gülgeldi’nin yer aldığı heyet, ilk durak olarak Çorlu’da Trakya Anadolu İş İnsanları Derneği ve Trakya Vanlılar Derneği’ni ziyaret etti. Burada dernek başkanları Turgut Altaylı ve Şevket İçem ile bir araya gelen heyet, ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulundu.

Çorlu TSO ile “Kardeş Oda” Protokolü​

Programın en önemli adımlarından biri, Van TSO ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan “Kardeş Oda Protokolü” oldu. Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan tarafından imzalanan protokol; karşılıklı işbirliğini güçlendirmeyi, ortak projeler yürütmeyi ve dostluk köprüleri kurmayı amaçlıyor.

Van TSO heyeti ayrıca Çorlu’da faaliyet gösteren Vanlı iş insanlarını ziyaret etti. Azizoğlu Group, Uysal Yapı, Ünselili Group, Silver Ayakkabı Boyaları üretim tesisleri, Can Tekstil ve Orbey İnşaat gibi firmalarda incelemelerde bulundu. Heyet, “Çorlu 18. Tarımtech Trakya Avrupa Hayvancılık, Sanayi ve Gıda Fuarı”nın açılışına da katıldı.

Edremit’ten Edremit’e İşbirliği Çağrısı​

Çorlu’daki temasların ardından Balıkesir’in Edremit ilçesine geçen Van TSO heyeti, Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Edremit Körfezi Vanlılar Derneği ile görüştü.

Edremit Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıda, deprem nedeniyle geçmiş olsun dilekleri iletildi ve 25-28 Eylül’de Van TSO tarafından gerçekleştirilecek “Van Gurme ve Gastronomi Fuarı”na davet yapıldı.

Edremit Ticaret Odası ile yapılan görüşmede ise “Edremit (Van) – Edremit (Balıkesir)” uçak seferlerinin yeniden başlatılması için Cumhurbaşkanına çağrı yapıldı. Bu seferlerin özellikle Irak, İran ve çevre ülkelerden gelecek turistler için ulaşımı kolaylaştıracağı ve bölge turizmine katkı sağlayacağı vurgulandı.

“Gönül Köprüsü” Projesi​

Programın son durağı, Edremit Körfezi Vanlılar Derneği oldu. Dernek Başkanı Çetin Evren, “Balıkesir Edremit’ten Van Edremit’e Gönül Köprüsü”, “Van Tanıtım Günü” ve “Van Kültür Evi” projeleri hakkında bilgi verdi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva ise iki Edremit arasındaki sosyal, kültürel ve ticari bağların güçlenmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Geri