A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sünnet Şöleni kapsamında, İstanbul’da bu yıl 2 bin çocuk ücretsiz sünnet ettiriliyor. Etkinliklerin ilki, Sultan 2. Beyazıt’ın vakfiyesi doğrultusunda 54 çocuk için düzenlenen tarihi bir törenle başladı. İstanbul Valisi Davut Gül ve Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner'in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, klasik otomobillerden oluşan konvoyla başladı. Çocuklar, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yapılan duaların ardından sünnet şöleni alanına taşındı. Gün boyu devam eden etkinliklerde mehter takımı gösterileri, palyaçolar, müzik ve çeşitli ikramlarla çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi. Vali Davut Gül: “Devlet, kimsesizlerin kimsesidir” Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü’müz, İstanbul’da her yıl yetim ve öksüz çocuklarımızın isteyenlerinin sünnetlerini yapıyor. Bu yıl da toplamda 2 bin çocuğumuzu sünnet ediyoruz. Bugün burada ise 54 çocuğumuz için düzenlenen özel bir etkinlikteyiz. Ayasofya’da dualar yapıldı, klasik araçlarla gezdirildiler. Bu etkinlikler, etap etap devam edecek. Gün boyunca çocuklarımız için hediyeler dağıtılacak. Devlet, kimsesizlerin kimsesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın biz kamu görevlilerine talimatı budur. Bizler de bu emaneti en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi. Maddi Durumu Olmayan Ailelerden Teşekkür Etkinliğe katılan aileler, yapılan yardımlar nedeniyle büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Oğlu sünnet edilen baba Rafet Nalcı, “Şu an durumumuz zayıf ama devletimiz yardım ediyor. Bizi gezdirdiler, çok heyecanlıyız” derken; anne Şenay Fidan ise, “Geçen yıl bir çocuğumu, bu yıl da ikinci çocuğumu sünnet ettirdim. Maddi durumumuz uygun değildi. Bu destek bizim için çok kıymetli. Böyle yardımların sürekli olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı. Bir diğer veli Yeter Gündüz ise, “Sünnet düğünü yapacak imkânımız yoktu. Devletimizin düzenlediği bu etkinlik sayesinde çocuklarım çok mutlu oldu. Çocuklarımın mutluluğu, benim mutluluğumdur” diyerek duygularını paylaştı. Kültürel Miras Yaşatılıyor Etkinlik, Sultan 2. Beyazıt Vakfiyesi kapsamında düzenlenerek, Osmanlı’dan günümüze ulaşan vakıf geleneğinin yaşatılması açısından da büyük anlam taşıyor. Sünnet şöleniyle hem sosyal dayanışma vurgusu yapılırken hem de kültürel miras nesilden nesile aktarılmış oluyor.