A
Admin
Yönetici
Yönetici
Düzce’de fındığa alternatif diğer tarımsal ürünlerin de yetişebileceğini kurduğu Düz-Tar şirketi ile gösteren Yüksek Ziraat Mühendisi Ali Uzun, Düzce Kavunu ve Düzce Karpuzunun yetiştirildiği tarlada Vali Selçuk Aslan ve protokol üyesi misafirlerini ağırladı. Ali Uzun hasadı yapılan Düzce Kavunu ve Düzce Karpuzu hakkında misafirlerine bilgiler verdi. Hasat etkinliğinde Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan Düzce Valisi Selçuk Aslan, tarım ve toprağın önemine işaret ederek, “çok lüks villalara, apartman dairelerine taşınabiliriz, ama bizleri besleyen, bizleri doyuran toprağı ihmal eder, dışlar ve yok edersek, insanların karınlarının doyması mümkün değil” dedi.
Düz-Tar yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Ali Uzun, Düzce kavun ve karpuzunun yetiştiği tarlada Vali Selçuk Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Esra Uzun ile Halkmar Marketler sahibi Mevlüt Kılıç’ı ağırladı. Misafirlerine kavun, karpuz tarlasında bilgiler veren Ali Uzun, Vali Aslan, İGM Başkanı Koç, Tarım ve Orman Müdürü Uzun ve Kılıç’a karpuz ve kavun hasadı yaptırdı.
“Toprak olmadan insanların karnın doyması mümkün değil”
Hasat etkinliğinde Öncü TV muhabirinin sorularını yanıtlayan Düzce Valisi Selçuk Aslan, tarım arazilerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Toprak olmadan insanların karınlarını doyuramayacağını kaydeden Vali Aslan “Modern tarım tesisleri noktasındaki öncü tesislerimizden Düz Tarım sahibi Ali Uzun beyin bugün misafiriyiz. Tarlasında hasat etkinliğini hem yerinde gördük, hem de modern tarım teknikleri konusunda bizlerde kendi gözlerimizle müşahedede bulunduk. Buradan çıkarttığımız sonuç; tarımı daha fazla korumalı, tarıma teşvik etmeli. Bizim de Düzce Valiliği olarak tarımsal arazileri tarım dışı kullanım noktasında, gerçek bir kamu yararı olmadığı sürece, bu konuda muhafazakar yaklaşıyoruz. Bunu da sahada bir kez daha test etmiş durumdayız. Toprağa değer verdiğimizde, toprağa emek verdiğimizde, toprağa alın terimizi akıttığımızda, o toprak karşılığını vermekte. Günden güne şehirlerimizi genişletebiliriz. Yani zaten ihtiyaç olduğunda genişleyebiliyor. Ama toplum olarak, vatandaşlar olarak şunu fark etmek zorundayız; çok lüks villalara, apartman dairelerine taşınabiliriz, ama bizleri besleyen, bizleri doyuran toprağı ihmal eder, dışlar ve yok edersek, insanların karınlarının doyması mümkün değil” diye konuştu.
Düz-Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Ali Uzun ise yetiştirdikleri ürünlerin fındığa alternatif olacağını belirterek, “Daha önce de görüştüğümüz gibi birlikte üretim yapıyoruz ve sözleşmeli tarım uyguluyoruz. 14 üreticiyiz ve 150 dönüm üzerinde çekirdeksiz karpuz ile “dondurma kavunu” dediğimiz özel bir tür üretiyoruz. Ürünlerimizi paketleyip önce Düzce’de, ardından dün itibariyle İstanbul’da satışa başladık. Ayrıca Antalya’ya da gönderiyoruz. Normalde Antalya’dan bu bölgeye ürün gelirken, bu yıl özel ürünümüz sayesinde tersine bir akış sağlamış olduk. HALKMAR, Düzpaş gibi yerel marketleri davet ettik; geldiler, önce tadına baktılar, ikram ettik. Daha sonra standlarına koydular ve beklediğimizden fazla bir satış sirkülasyonu oluştu. Öncelikli amacımız, yerinde üretip yerinde tüketmek. Bu ürünün önce Düzce’de tüketilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Üretim yoğunluğu nedeniyle ilk etapta yaygın dağıtım ağı kuramadık, ancak artık paketlemeye başladık ve yaygın dağıtıma geçiyoruz. İnşallah ürünümüz hem Düzce’de üretilecek hem de Düzce ve civar illerde tüketilecek. Düzce, Fındıkta öncelikle bir numarayız; arazilerimizin büyük bir kısmında fındık tarımı hakim ve güçlü bir tarım kültürü var. Biz “fındıkları sökelim, yerine sebze yapalım” demiyoruz. Fındık zaten var. Amacımız, var olana alternatif olarak diğer boş arazilerimizde neler yapabileceğimizi görmek. Bu doğrultuda damlama sulama sistemi gibi modern yöntemlerle sebze tarımına yöneldik. Domates, biber, kavun, karpuz zaten oluyor ve bunu kanıtladık. Patlıcan yetiştirilebilir. Hatta Düzce’nin yerel kabağının çeşitlerini geliştiriyoruz; yedi dönüm arazi üzerinde bunu Ar-Ge’ye aldık ve araştırma-geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızın odak noktası, Düzce’de sebze tarımının en iyi şekilde yapılarak fındık kadar alternatif bir gelir getirmesini sağlamak.” şeklinde konuştu.
Hasadı yapılan Düzce Kavun ve Düzce Karpuzunu, zincir marketlerindeki reyonlarında satışa sunduklarını belirten Halkmar Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kılıç ise, “Düzce’de üretilen yerel ürünlere özellikle önem veriyoruz ve üreticilere destek olmaya çalışıyoruz. Bugün burada Düzce Tarım üretimi olduğunu öğrendik. Ali Bey’in daveti üzerine geldik, ürünleri gördük ve çok beğendik. Bu ürünlere her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ettik. Düzce’de ne üretiliyorsa — sadece gıda ve tarım değil, tekstil ürünleri de dahil — üretim yapan tüm arkadaşlarımızı destekliyoruz. Tezgâhlarımız onlara her zaman açık. Bu konuda belirli avantajlı ücret politikalarımız var. Kavun ve karpuzların tadı gerçekten çok güzel; herkese tavsiye ederiz. Düzce halkı, Düzce’nin yerel üretimi olan kavun ve karpuzları halk marketlerden temin edebilir. Biz sadece aracılık yapacağız, büyük kârlar koymayacağız, mümkün olduğunca tarla fiyatıyla satış yapacağız.” açıklamalarında bulundu.
HABER: Savaş ARI
KAMERA: Livanur ÜNSAL / Selçuk AKYOL

Düz-Tar yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Ali Uzun, Düzce kavun ve karpuzunun yetiştiği tarlada Vali Selçuk Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Esra Uzun ile Halkmar Marketler sahibi Mevlüt Kılıç’ı ağırladı. Misafirlerine kavun, karpuz tarlasında bilgiler veren Ali Uzun, Vali Aslan, İGM Başkanı Koç, Tarım ve Orman Müdürü Uzun ve Kılıç’a karpuz ve kavun hasadı yaptırdı.

“Toprak olmadan insanların karnın doyması mümkün değil”
Hasat etkinliğinde Öncü TV muhabirinin sorularını yanıtlayan Düzce Valisi Selçuk Aslan, tarım arazilerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Toprak olmadan insanların karınlarını doyuramayacağını kaydeden Vali Aslan “Modern tarım tesisleri noktasındaki öncü tesislerimizden Düz Tarım sahibi Ali Uzun beyin bugün misafiriyiz. Tarlasında hasat etkinliğini hem yerinde gördük, hem de modern tarım teknikleri konusunda bizlerde kendi gözlerimizle müşahedede bulunduk. Buradan çıkarttığımız sonuç; tarımı daha fazla korumalı, tarıma teşvik etmeli. Bizim de Düzce Valiliği olarak tarımsal arazileri tarım dışı kullanım noktasında, gerçek bir kamu yararı olmadığı sürece, bu konuda muhafazakar yaklaşıyoruz. Bunu da sahada bir kez daha test etmiş durumdayız. Toprağa değer verdiğimizde, toprağa emek verdiğimizde, toprağa alın terimizi akıttığımızda, o toprak karşılığını vermekte. Günden güne şehirlerimizi genişletebiliriz. Yani zaten ihtiyaç olduğunda genişleyebiliyor. Ama toplum olarak, vatandaşlar olarak şunu fark etmek zorundayız; çok lüks villalara, apartman dairelerine taşınabiliriz, ama bizleri besleyen, bizleri doyuran toprağı ihmal eder, dışlar ve yok edersek, insanların karınlarının doyması mümkün değil” diye konuştu.
Düz-Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Ali Uzun ise yetiştirdikleri ürünlerin fındığa alternatif olacağını belirterek, “Daha önce de görüştüğümüz gibi birlikte üretim yapıyoruz ve sözleşmeli tarım uyguluyoruz. 14 üreticiyiz ve 150 dönüm üzerinde çekirdeksiz karpuz ile “dondurma kavunu” dediğimiz özel bir tür üretiyoruz. Ürünlerimizi paketleyip önce Düzce’de, ardından dün itibariyle İstanbul’da satışa başladık. Ayrıca Antalya’ya da gönderiyoruz. Normalde Antalya’dan bu bölgeye ürün gelirken, bu yıl özel ürünümüz sayesinde tersine bir akış sağlamış olduk. HALKMAR, Düzpaş gibi yerel marketleri davet ettik; geldiler, önce tadına baktılar, ikram ettik. Daha sonra standlarına koydular ve beklediğimizden fazla bir satış sirkülasyonu oluştu. Öncelikli amacımız, yerinde üretip yerinde tüketmek. Bu ürünün önce Düzce’de tüketilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Üretim yoğunluğu nedeniyle ilk etapta yaygın dağıtım ağı kuramadık, ancak artık paketlemeye başladık ve yaygın dağıtıma geçiyoruz. İnşallah ürünümüz hem Düzce’de üretilecek hem de Düzce ve civar illerde tüketilecek. Düzce, Fındıkta öncelikle bir numarayız; arazilerimizin büyük bir kısmında fındık tarımı hakim ve güçlü bir tarım kültürü var. Biz “fındıkları sökelim, yerine sebze yapalım” demiyoruz. Fındık zaten var. Amacımız, var olana alternatif olarak diğer boş arazilerimizde neler yapabileceğimizi görmek. Bu doğrultuda damlama sulama sistemi gibi modern yöntemlerle sebze tarımına yöneldik. Domates, biber, kavun, karpuz zaten oluyor ve bunu kanıtladık. Patlıcan yetiştirilebilir. Hatta Düzce’nin yerel kabağının çeşitlerini geliştiriyoruz; yedi dönüm arazi üzerinde bunu Ar-Ge’ye aldık ve araştırma-geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızın odak noktası, Düzce’de sebze tarımının en iyi şekilde yapılarak fındık kadar alternatif bir gelir getirmesini sağlamak.” şeklinde konuştu.

Hasadı yapılan Düzce Kavun ve Düzce Karpuzunu, zincir marketlerindeki reyonlarında satışa sunduklarını belirten Halkmar Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kılıç ise, “Düzce’de üretilen yerel ürünlere özellikle önem veriyoruz ve üreticilere destek olmaya çalışıyoruz. Bugün burada Düzce Tarım üretimi olduğunu öğrendik. Ali Bey’in daveti üzerine geldik, ürünleri gördük ve çok beğendik. Bu ürünlere her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ettik. Düzce’de ne üretiliyorsa — sadece gıda ve tarım değil, tekstil ürünleri de dahil — üretim yapan tüm arkadaşlarımızı destekliyoruz. Tezgâhlarımız onlara her zaman açık. Bu konuda belirli avantajlı ücret politikalarımız var. Kavun ve karpuzların tadı gerçekten çok güzel; herkese tavsiye ederiz. Düzce halkı, Düzce’nin yerel üretimi olan kavun ve karpuzları halk marketlerden temin edebilir. Biz sadece aracılık yapacağız, büyük kârlar koymayacağız, mümkün olduğunca tarla fiyatıyla satış yapacağız.” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI
KAMERA: Livanur ÜNSAL / Selçuk AKYOL