A
Admin
Yönetici
Yönetici
2008 yılında iş kazasında iki kolunu kaybeden Cihan Topal, 2010 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Türkiye’de ilk çift kol nakline tabi tutuldu. Topal, nakil sonrası hayatına yeniden başladı ve günlük işlerini kollarıyla yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Topal, "İki elim yoktu, iki yıl böyle yaşadım. Şimdi ağacın dalını tutup bunu hissedebilmek, inciri koparıp yemek bile ayrı bir sevinç. Hayata küserseniz bitmiş olursunuz, ama mücadeleye devam etmek gerekiyor. Hiç bırakmadım" dedi.
Topal, nakil sayesinde artık:
Arabasını ve motosikletini kullanabiliyor
Kendi incir ve zeytinlerini toplayabiliyor
Tavuk ve koyunlarının bakımını yapabiliyor
"Her şey hayaldi ama mücadeleyi bırakmamak gerekiyor. Ne olduk demeyeceğiz, ne olacağız diyeceğiz" diye ekledi.
Topal, organ bağışının hayatını değiştirdiğine dikkat çekerek, "Ben bugün hayattaysam organ bağışına borçluyum. Keşke herkes duyarlı olsa. Her sağlıklı vatandaş bir engelli adayıdır, bunu unutmamak gerekiyor" diyerek herkesi organ bağışına davet etti.
"MÜCADELEYİ HİÇ BIRAKMADIM"
Topal, "İki elim yoktu, iki yıl böyle yaşadım. Şimdi ağacın dalını tutup bunu hissedebilmek, inciri koparıp yemek bile ayrı bir sevinç. Hayata küserseniz bitmiş olursunuz, ama mücadeleye devam etmek gerekiyor. Hiç bırakmadım" dedi.
HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNDÜ
Topal, nakil sayesinde artık:
Arabasını ve motosikletini kullanabiliyor
Kendi incir ve zeytinlerini toplayabiliyor
Tavuk ve koyunlarının bakımını yapabiliyor
"Her şey hayaldi ama mücadeleyi bırakmamak gerekiyor. Ne olduk demeyeceğiz, ne olacağız diyeceğiz" diye ekledi.
ORGAN BAĞIŞINA ÇAĞRI
Topal, organ bağışının hayatını değiştirdiğine dikkat çekerek, "Ben bugün hayattaysam organ bağışına borçluyum. Keşke herkes duyarlı olsa. Her sağlıklı vatandaş bir engelli adayıdır, bunu unutmamak gerekiyor" diyerek herkesi organ bağışına davet etti.