A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk savunma sanayisinin öncü yazılım şirketi HAVELSAN, deniz harekatlarında kullanılan Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi ADVENT’e yapay zeka desteği getiriyor. Yapay zeka platformu MAIN ile entegre edilecek sistem, bakım ve operasyon süreçlerinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. HAVELSAN’IN KURUMSAL YAPAY ZEKA PLATFORMU HAVELSAN’ın geliştirdiği MAIN platformu, kurumların kendi verileriyle eğitilebilen ve kapalı ağlarda verimli çalışabilen bir yapay zeka çözümü. Veri gizliliği, rol bazlı erişim, maliyet etkinliği ve kullanıcı dostu tasarımıyla öne çıkıyor. ADVENT SYS’İN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ ADVENT, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın tecrübesini teknolojik altyapıyla buluşturan bir savaş yönetim sistemi olarak, modern deniz harekatlarında eş zamanlı karar alma, komuta ve kontrolü sağlıyor. Türkiye dahil dokuz ülkede aktif olarak kullanılıyor. YAPAY ZEKA ENTEGRASYONU VE GELİŞTİRİLEN YENİ KABİLİYETLER MAIN platformunun ADVENT’e entegrasyonu kapsamında Faz-1 çalışmaları tamamlandı, Faz-2 devam ediyor. Bu entegrasyonla sistem, bakım destek asistanı olarak bakım talimatları ve soru-cevap desteği sunacak, operasyonel süreçlere katkı sağlayacak. Yapay zeka, karar destek mekanizmalarını güçlendirecek. GELECEKTEKİ YAPAY ZEKA KABİLİYETLERİ HAVELSAN, yapay zeka ile tanımlama, sınıflandırma, anomali tespiti, seyir güvenliği, durumsal farkındalık ve eğitim gibi alanlarda gelişmeler planlıyor. Büyük veri, makine öğrenimi ve ileri dil modelleri gibi teknolojilerle desteklenen sistem, savunma kararlarını hızlandıracak ve doğruluğunu artıracak.