A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk müziğinin unutulmaz ismi Kayahan, aramızdan ayrılışının 10. yılında anlamlı bir etkinlikle anıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen gecede, sanatçının sevilen eserleri dostlarının ve sanatçı dostlarının sesinden yeniden hayat buldu. Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği anma konserinde sahneye çıkan isimler arasında Kayahan’ın kızı Beste Açar da vardı. Duygu dolu anların yaşandığı konserde, Oğuzhan Koç’tan Elif Buse Doğan’a, Ferhat Göçer’den Murat Dalkılıç’a kadar pek çok tanınmış sanatçı, usta müzisyenin hafızalara kazınan eserlerini yorumladı. “Bugün 10 yıl… Babamla ilk dans ettiğim sahnedeyim” Konser boyunca duygularını gizlemekte zorlanan Beste Açar, gecenin kendisi için ne kadar özel olduğuna dikkat çekti. Sözlerine, “Burası benim ilk sahnemdi. Babam burada bana çiçek vermişti. Şimdi yine bu sahnedeyim ve 10 yıl sonra babam için şarkı söylüyorum” diyerek başladı. Sanatçı dostlarına teşekkür eden Açar, bu anma gecesinin bir vefa göstergesi olduğunu belirtti. Sanatçılardan duygusal mesajlar: “Kayahan hep bizimle” Konser öncesi konuşan Elif Buse Doğan, çocukluğunun Kayahan şarkılarıyla geçtiğini belirterek, onun müziğinin nesilden nesile aktarılacağını söyledi. Yonca Lodi ise “Kayahan, Türkiye’nin fon müziğini oluşturan büyük bestecilerden biriydi. Onun şarkıları hiçbir zaman eskimeyecek” sözleriyle ustaya saygısını dile getirdi. Mehmet Erdem ise, “Kayahan sadece bir müzisyen değil, hepimizin ruhuna dokunan bir anlatıcıydı. Onun şarkılarını söylemek bizim için bir onur” dedi. Geceye özel anlar: Yapay zeka ile Kayahan sesi ve belgesel Etkinlik boyunca yalnızca canlı performanslar değil, duygu yüklü başka sürprizler de yer aldı. Kayahan’ın yapay zeka teknolojisiyle oluşturulan ses kaydı dinleyicilere sunulurken, TRT tarafından hazırlanan özel belgesel de gecenin anlamını derinleştirdi. “Kalben koşarak geldim” Sahneye çıkmadan önce konuşan Cengiz İmren ise, yaşadığı sakatlığa rağmen bu geceyi kaçırmak istemediğini vurgulayarak, “Kayahan şarkılarıyla büyüdük. Bugün buraya kalben koşarak geldim” diyerek duygularını paylaştı. Şarkılarıyla milyonların kalbinde taht kuran Kayahan, 10 yıl sonra bile sanat dünyasında iz bırakmaya devam ediyor. Bu anlamlı konser, hem bir anma gecesi hem de Türk müziğine bir saygı duruşu niteliği taşıdı. (Sözcü)