A
Admin
Yönetici
Yönetici
Trabzonspor’dan Orta Sahaya Çifte Hamle: Saul ve Pu
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, transfer çalışmalarında gaza bastı. Forvet hattını Felipe Augusto ile güçlendiren Bordo-Mavililer, şimdi de orta saha takviyesi için harekete geçti. Teknik Direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda yönetim, iki önemli ismi transfer listesine aldı. İsviçre Ligi'nden Cameron Puertas ile görüşmelerde sona gelinirken, İspanyol yıldız Saul Niguez için temaslar sürüyor. Her iki oyuncunun da Erzurum kampı öncesinde kadroya katılması planlanıyor.
Cameron Puertas Trabzon yolunda
Trabzonspor’un gündemindeki ilk isim İsviçre'nin Young Boys takımında forma giyen Cameron Puertas. 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun kısa süre içerisinde Trabzon’a gelerek sağlık kontrollerinden geçmesi ve ardından Erzurum kampına katılması bekleniyor. İsviçre-İspanyol kökenli futbolcu, oyun kurucu özellikleri, top tekniği ve istikrarlı performansıyla dikkat çekiyor. Fatih Tekke’nin sistemi içinde önemli bir rol üstlenebileceği düşünülüyor.

Saul Niguez transferinde kritik temaslar
Trabzonspor’un ikinci hedefi ise dünya futbolunun tanınan isimlerinden biri olan Saul Niguez. Atletico Madrid’de forma giyen ve kulübüyle 1 yıl sözleşmesi kalan 30 yaşındaki deneyimli futbolcu için bordo-mavili yönetim uygun maliyetli bir transfer formülü üzerinde çalışıyor. Saul, hem savunma hem hücum yönüyle Trabzonspor’un orta sahada aradığı 8 numara profiline tam anlamıyla uyuyor. Ancak oyuncunun yıllık 4-5 milyon euro seviyesindeki maaş beklentisi, transferin önündeki en büyük engel.
Saul Niguez’in kariyer performansı
İspanyol yıldız Saul Niguez, bugüne kadar çıktığı 583 resmi maçta 60 gol ve 33 asistlik katkı sağladı. Özellikle La Liga tecrübesi ve UEFA düzeyindeki maç geçmişiyle Avrupa futbolunda kendini kanıtlamış bir isim. Trabzonspor’un bu transferi sonuçlandırması halinde, takımın orta saha kalitesine ciddi katkı sağlayacağı değerlendiriliyor. Yönetim, oyuncunun yıllık ücret talebini düşürmek için girişimlerine devam ediyor.