Trabzon Müftüsü Selami Aydın Nahçıvan’a Din Ateşesi Olarak Atandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Hac dönüşü yeni görevine hazırlanan İl Müftüsü Selami Aydın, Ağustos ayında Nahçıvan’da din ateşesi olarak göreve başlayacak. Selami Aydın Kimdir? 1965 yılında Erzurum’un Narman ilçesinde doğan Selami Aydın, ilköğretimin ardından eğitim hayatına İstanbul’da devam etti. Hafızlığını ve İmam Hatip Lisesi’ni İstanbul’da tamamlayan Aydın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’nde ihtisas eğitimi aldıktan sonra yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde tamamladı. Daha önce 4 yıl Hollanda’da yurt dışı görevinde bulunan Aydın, Türkiye’de çeşitli illerde müftülük ve eğitim görevlerinde yer aldı. Hopa, Kaynarca ve Bakırköy ilçe müftülüklerinin ardından Elazığ İl Müftülüğü yaptı. Son olarak 13 Aralık 2022 tarihinde Trabzon İl Müftüsü olarak atanmıştı. Dini yayınlara, ulusal ve yerel televizyon programlarına da sıkça konuk olan Aydın; Arapça, İngilizce ve Felemenkçe dillerini bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Yeni Müftü Kim Olacak? Selami Aydın’ın Nahçıvan’a atanmasının ardından Trabzon İl Müftülüğü’ne kimin getirileceği konusunda kulislerde iki isim öne çıkıyor. Bu isimler, Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek ve mevcut Trabzon İl Müftü Vekili Haydar Hacıbektaşoğlu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kısa süre içinde yeni atamayı açıklaması bekleniyor.

Geri