A
Admin
Yönetici
Yönetici
Torbalı Belediyesi, sürdürülebilir kalkınma ve kooperatifçilik temalarının ele alındığı dikkat çekici bir etkinliğe imza attı. “Sürdürülebilir Yerel Kalkınmada Yerel Yönetimler ve Kooperatifçilik Paneli”, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Altan İnanç’ın da katılım gösterdiği panelin açılış konuşmalarını; Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, İzmir Kent Konseyi Başkanı Özgür Topaç ve Kordon Soroptimist Kulübü Başkanı Ümit Eşme yaptı. Başkan Demir, yerel kalkınmanın ancak güçlü bir kooperatifçilik anlayışıyla mümkün olduğunu vurgularken, kadınlar ve genç üreticiler için pozitif ayrımcılık yapılacağının altını çizdi. TORKEM Modeli Tanıtıldı Torbalı Belediyesi tarafından kısa süre önce kurulan Torbalı Kadın Emeği Merkezi (TORKEM), panelin odak noktalarından biri oldu. Merkezin faaliyetlerini içeren sunumu Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Beste Özel yaptı. Başkan Demir, merkezin kısa sürede 798 üyeye ulaşarak önemli bir üretim gücüne kavuştuğunu belirtti. Eğitim ve Üretim Projeleri Gündemdeydi Belediyenin zeytin yetiştiriciliği, arıcılık ve süt verimi üzerine yürüttüğü eğitim programları da dikkat çekti. Başkan Demir, yaklaşık bin kişiye sertifika verdiklerini ve Metropolis Zeytinyağları markasının patentini alarak üretime hazırlandıklarını paylaştı. Akademik ve Yerel Deneyimler Aktarıldı Panelin ilk oturumunda, Özyeğin Üniversitesi’nden Murat Bayramoğlu ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aylin Çiğdem Köne söz aldı. Oturumun moderatörlüğünü Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’ndan Sanem Erdil yaptı. Konuşmalarda kooperatifleşmenin üretime katkısı ve kolektif hareketin önemi vurgulandı. Kocaoğlu ve Uyar Tecrübelerini Paylaştı İkinci oturumda ise İzmir’in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği Başkanı ve eski Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar konuşmacı olarak yer aldı. Kocaoğlu, geçmişte başlattıkları kooperatifçilik projelerinden örnekler verirken, Uyar ise Urla’da hayata geçirdikleri ve uluslararası alanda dikkat çeken kooperatif modeli hakkında bilgi verdi. Yerel Yönetimler ve Üreticiler Arasında Köprü Etkinliğin moderatörlüğünü yürüten İzmir Kent Konseyi Başkanı Özgür Topaç, panelin sonunda yerel yönetimlerin üreticiyle kuracağı yapıcı ilişkilerin sürdürülebilir kalkınma için elzem olduğunu vurguladı. Panel, Torbalı’da ilk kez bu kapsamda gerçekleştirilen bir etkinlik olarak, toplumsal kalkınma, kadın emeği ve kooperatifçilik alanlarında önemli bir farkındalık yarattı. Bülten