Tiyatro ve sinema dünyasının sevilen ismi Anta Toros’a veda: Sanat camiası gözyaşlarını tutamadı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Tiyatro ve sinema oyuncusu Anta Toros, 77 yaşında Bodrum Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitirdi. Uzun yıllar tiyatro sahnelerinde ve televizyon dizilerinde rol alan Toros, oyunculuk kariyeri boyunca iz bıraktı.

KADIKÖY MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ’NDE TÖREN

Toros için 30 Ağustos Cumartesi günü Kadıköy Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi. Törene tiyatro ve sinema dünyasından çok sayıda isim katıldı. Aralarında Suna Keskin, Ayşe İnci, Ulvi Alacakaptan ve Hakan Altıner gibi sanatçılar yer aldı. Toros’un kızı da törende konuştu ve duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Açıkçası hiç hazırlıklı değilim ben onlar kadar becerikli de değilim ama ne şanslıyım ki iki muhteşem insanın evladıyım. Hepinize çok teşekkür ediyorum ve çok güzel dostluklar bıraktığı için her ikisine de çok teşekkür ediyorum."

77 Yasinda Hayatini Kaybeden Anta Toros A 19026152 2650 M

DOSTLAR VE MESLEKTAŞLAR VEDA ETTİ

Törende konuşan tiyatro oyuncusu Suna Keskin, "50 yıllık dostluk 50 yılık arkadaşlık 50 yıllık candaş yoldaş meslektaş herşey. 50 yılımın her anında var olan çok güzel değerli bir dostluk onu buradan göndermek çok zor. Güle güle Anta" dedi. Ayşe İnci ise "Sevgili Anta için herkesin söylediğinden farklı bir şey söyleyemeyeceğim. Tanıdığım günden beri ona büyük bir hayranlık duyardım. Yüzü güzel gülüşü güzel, gözlerinin içi gülen, çok zarif çok tatlı bir kadındı." ifadelerini kullandı. Ulvi Alacakaptan da "İlk günden beri beraberiz. Dostlar Tiyatrosu diye geçti eğitim aldığı yer. Beraber çalıştık 2 sene. Anta aramızda ilk profesyonel olandı." dedi.

77 Yasinda Hayatini Kaybeden Anta Toros A 19026152 4712 M

ÜÇ HORAN KİLİSESİ VE ŞİŞLİ ERMENİ MEZARLIĞI

Kadıköy’deki törenin ardından cenaze Üç Horan Kilisesi’ne götürüldü. Burada Toros’un ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti. Cenaze töreninin ardından Toros, Şişli Ermeni Mezarlığı’nda 2010 yılında vefat eden eşi Misak Toros’un yanına defnedildi. Dostları ve yakınları mezara karanfiller bırakarak sanatçıya son kez veda etti.

SANAT DÜNYASINDA KALAN İZLER

Anta Toros, televizyon ve tiyatro oyunculuğuyla geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Rol aldığı projeler arasında ‘Adını Feriha Koydum’, ‘Çocuklar Duymasın’, ‘Acı Hayat’, ‘Adanalı’ ve ‘Yarım Elma’ gibi yapımlar bulunuyor.

(HABERLER.COM)

Geri