A
Admin
Yönetici
Yönetici
Tarihe geçmiş en büyük deniz felakketi olan titanik faciası 15 Nisan 1912'de bir buz dağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömüldü. Asla batmayacağı düşünülen dönemin lüks yolcu gemisi Titanik, 10 Nisan 1912'de 2 bin 224 yolcu ve mürettebatla New York'a gitmek üzere İngiltere'nin Southampton kentinden yola çıktı. Yolculuğun 5’inci gününde 14 Nisan 1912’de saat 23:30’da dev gemi bir buzdağına çarptı. Batması 3 saat sürdü. Kurtulanların çoğu 1’inci ve 2’nci sınıf kamara yolcularıydı. Çünkü 3’üncü sınıf kamaraların kapıları kilitlenmişti ve bu kabinlerde kalan yolcuların üçte ikisi gemiyle birlikte suya gömüldüler. İşte o 3’üncü sınıf kamaralardaki yolculardan 5’i Bingöl’ün Kiğı ilçesinden Kanada’ya ulaşmaya çalışan Osmanlı pasaportu sahibi 5 Ermeni’ydi. Kuzey Atlantik Okyanusu'nda batan Kazada 1514 kişi yaşamını yitirdi, bunlardan bazıları buz gibi soğuk sularda donarak can verdi. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtardı. Titanik’te sağ kurtulanlardan Bingöllü bir Ermeni olan Neshan Krekorian’dı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde korkunç anları şöyle anlatyordu: “Buz dağına çarptığımda yatağımda yatıyordum. Doğal olarak çıkan sese odaklandık. Ve herkes ayaklanma ya başladı. Sonrasında küçük bir geçite doğru yöneldim. Orada 2.bölümün yetkilisi ile karşılaştım. Bana "üstüne Bir şeyler giyin ve yukarı çık dedi" dedi. Ona sorun ne diye sordum bilmediğini söyledi. Herkesle birlikte paltomu alıp güverteye çıktım. Orada herkes korku içindeydi. Ciddi bir şey olduğunu düşünmedim. Bu büyüklükte bir geminin batacağına inanmıyordum. Ve herkes meşgul Bir haldeydi. Filikalar suya indiriliyordu. Mürettebat olağan üstü bir şekilde çalışıyordu. Son filikayla kaçtım fakat binmek istememiştim. Çok hızlı bir şekilde geminin battığını gördüm.” HABER MERKEZİ