Tesla’dan Elon Musk’a 1 trilyon dolarlık dev teşvik planı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Tesla’nın yönetim kurulu, CEO Elon Musk için yaklaşık 1 trilyon dolarlık dev bir tazminat planı önerdi. Bu plan, şimdiye kadar görülmemiş büyüklükteki kurumsal maaş paketi olarak dikkat çekti.

Reuters’in haberine göre, bu teşvik paketi Musk’ın şirket üzerindeki hakimiyetinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

2018 PAKETİ HÂLÂ MAHKEMEDE

Musk’ın 2018’de aldığı ve o dönem 56 milyar dolar değerinde olan maaş paketi, hukuki süreçte hala tartışılıyor. Delaware’deki yargıç, bu paketi iki kez iptal etmişti. Dava şu anda eyalet Yüksek Mahkemesi’nde devam ediyor.

Tesla, bu sürecin ardından 2024 yılında kurumsal merkezini Delaware’den Teksas’a taşımıştı.

PLANIN DETAYLARI

Musk’a sunulan yeni plan, Tesla’nın piyasa değerinin 8,6 trilyon dolara ulaşması halinde devreye girecek. Bu durumda Musk, şirket hisselerinin yüzde 12’sine kadar, yani yaklaşık 1,03 trilyon dolar değerinde pay alabilecek.

Tesla’nın mevcut değeri yaklaşık 1 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Hedefin tutması, şirketin önümüzdeki on yılda değerini sekiz kat artırması anlamına geliyor.

NAKİT YOK, SADECE HİSSE

Yeni pakette Musk’a maaş veya nakit ikramiye ödenmeyecek. Tazminat, yalnızca Tesla’nın piyasa değerinde artış sağlaması ve operasyonel hedeflere ulaşmasıyla mümkün olacak.

Bu hedefler arasında milyonlarca elektrikli araç satışı, robot taksilerin piyasaya sürülmesi ve yapay zekâ destekli insansı robotların teslim edilmesi gibi projeler yer alıyor.

ŞİRKET HİSSELERİNE ETKİ

Planın duyurulmasının ardından Tesla hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 2 değer kazandı.

YENİ STRATEJİ VE MUSK’IN YÖNETİMDE KALMASI

Tesla yönetim kurulu bu yılın başlarında Musk için yaklaşık 29 milyar dolarlık kısıtlı hisse senedi planını onaylamıştı. Bu adım, şirketin yapay zekâ odaklı stratejiye geçişiyle birlikte Musk’ın en az 2030’a kadar yönetimde kalmasını garanti altına almayı amaçlıyor.

NTV

Geri