A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yayın hayatına başladığı günden itibaren yalnızca bir yayın organı değil, adaletin sesi, halkın vicdanı ve kamu çıkarlarının yılmaz savunucusu olan TEMİZELLER Televizyonu ve TEMİZELLER Gazetesi yine üzerine düşen kamu görevini yerine getirmenin haklı gururunu taşıyor. Türkiye’de kamu kaynaklarının doğru kullanımı, kamu kurum ve kuruluşlarında şeffaf yönetim anlayışı ve hesap verilebilirliğini ilke edinen TEMİZELLER, basın etiğini ön planda tutarak yolsuzlukların, usulsüzlüklerin ve kamu zararına neden olan kişi ve yapıların üzerine cesaretle gitti gitmeye devam ediyor. SAYISIZ HABERİN DOĞRU ADRESİ ‘TEMİZELLER’ Bugüne kadar siyaset, bürokrasi, yerel yönetimler ve özel sektör arasındaki kirli ilişkileri gün yüzüne çıkarma konusunda sayısız haber ve araştırma dosyasına imza atan TEMİZLLER, belgelerle desteklenen haberleriyle halkı bilgilendirmenin ötesine geçerek, kamuoyunun dikkatini çeken pek çok olayda adli süreçlerin başlatılmasına da öncü oldu. [related-posts id="5964" color="bg-primary"][/related-posts] HABERLER GENİŞ YANKI UYANDIRDI Yolsuzluk ve kamu zararı söz konusu olduğunda isimlerden, kurumlardan ya da tehditlerden korkmadan yayın yapan Temizeller, halkın parasını çalanların karşısında, halkın yanında durdu. İfşa edilen projelerdeki usulsüz ihalelerden, rüşvet ağlarına; kamu kaynaklarının nasıl bir av haline geldiğini belgeleyen haberler, geniş yankı uyandırdı. BAĞIMSIZ VE CESUR KALEMLERİN KALESİ ‘TEMİZELLER’ TEMİZELLER, reklam ve siyasi baskılarla şekillenen medyanın aksine, bağımsızlık ilkesinden asla taviz vermedi. Temiz gazetecilik anlayışıyla hareket eden gazete ve televizyon ekibi her satırında kamu vicdanını gözetti, her manşeti halk için attı. "Kimin neyi varsa, halkın hakkı varsa, ortaya çıkmalı" düsturuyla hareket etti. BİR GAZETEDEN DAHA FAZLASI ‘TEMİZELLER’ TEMİZELLER Gazetesi sadece haber yapan bir yayın organı değil; dürüst yönetim isteyen yurttaşların, adalet talep eden halkın sesi haline geldi. Toplumun susan değil, konuşan ve sorgulayan bir birey haline gelmesinde TEMİZELLER ‘in katkısı büyük oldu. İŞTE BİR GURUR MADALYASI DAHA Bu ilke ve anlayışla yayın hayatına devam eden TEMİZELLER Televizyonu ve TEMİZELLER Gazetesi geçen hafta İzmir’de görev yapan rektörlerin maaş harici ek gelirlerini hem devletin ilgili makamları ile hem de kamuoyu ile paylaşmıştı. TEMİZELLER bu haberi aynı geçmiş haberlerinde olduğu gibi hem devlet hem de kamuoyu vicdanında geniş yankı uyandırdı. TEMİZELLER gazetesinin ülke gündemini meşgul eden haberler sonrası İzmir’de görev yapan rektörlere şeffaf olun maaş haricinde aldığınız ek gelirleri açıklayın çağrısında bulunmuştu. TEMİZELLER ’in “RANT MAKAMI MI YOKSA REKTÖRLÜK MAKAMI MI ? ” haberi oldukça ses getirdi YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU (YÖK) TEMİZELLER’E KAYITSIZ KALMADI TEMİZELLER ’in haberinin ardından konuya Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) duyarsız kalmadı. YÖK konuyla ilgili TEMİZELLER ‘in haberinden sonra hemen açıklama yaptı. YÖK’ten yapılan açıklamada, son günlerde gündeme gelen rektörlere döner sermaye hesabından ödenen yönetici payına ve genel olarak aylık kazançlarının miktarına ilişkin yorum ve haberlerin titizlikle değerlendirildiği belirtildi. Son günlerde kamuoyunda rektörlere yönelik maaş ve ek ödemeler konusunda ortaya atılan iddialar üzerine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde gündeme gelen rektörlere döner sermaye hesabından ödenen yönetici payına ve genel olarak aylık kazançlarının miktarına ilişkin yorum ve haberler titizlikle değerlendirilmektedir. Bilinmelidir ki rektörlere ödenen yönetici payının miktarı ve üst sınırı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 58'inci maddesinin (f) fıkrası hükümlerine göre belirlenmektedir. Söz konusu hükme göre rektörlere, döner sermaye gelirleri dışında üniversitenin; teknokent, teknopark, teknoloji transfer ofisi, iktisadi işletmeler ve iştirakleri gibi gelir getirici müesseseler ve birimleri sebebiyle ayrıca huzur hakkı, yönetici payı, koordinatörlük, danışmanlık ve benzeri ücret ödenmez. Bu yönüyle üniversitelerimiz, Yükseköğretim Kurulu dışında ayrıca Sayıştay'ın yıllık mali denetimine tabidir. Mevzuata aykırı herhangi bir ödeme yapılması halinde bu ödemelerin iadesi dışında ilgililer hakkında gerekli idari ve cezai işlemler uygulanır.”