A
Admin
Yönetici
Yönetici
Göçük altında kalan işçiler Tayfur Narşap, Ömer Narşap ve Temel Korkmaz hayatını kaybetti. Saat 11.00 sıralarında yaşanan olayın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine AFAD, sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine sevk edildi. Yoğun çaba sonucu işçilerden birinin cansız bedenine göçük altından ulaşılırken, diğer iki işçi ağır yaralı olarak çıkarıldı. Ancak Oltu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı işçiler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazeler, savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Olayın ardından Oltu Devlet Hastanesi önüne gelen işçilerin yakınları sinir krizleri geçirdi, bazı vatandaşlar ise fenalaşarak hastanede tedavi altına alındı. VALİLİKTEN AÇIKLAMA Olayın ardından Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Erzurum Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Oltu ilçesi Dutlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir taş ocağında 28 Haziran 2025 tarihinde saat 11.20 sıralarında göçük meydana gelmiştir. 3 işçinin göçük altında kaldığı ihbarı üzerine ekipler hızlı şekilde olay yerine intikal etmiş, yapılan çalışmalar sonucunda maalesef üç işçimiz de hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” TANIK İŞÇİ O ANLARI ANLATTI Göçük sırasında aynı ocakta bulunan ve kazadan sağ kurtulan işçilerden Yasin Akyüz, yaşanan dehşet anlarını şu sözlerle anlattı: “Sabah birlikte kahvaltı yaptık. Onlar çalışmaya başladı. Hava çok sıcaktı, ben de içerisi serin diye içeri girdim. Tehlikeli bir katman olduğunu gördüm ve uyardım. Ama çok geçmeden çökme oldu. Dışarıdaydım, koşup tekrar içeri girdim, bağırdım ama ses gelmedi. Taşlar tamamen üzerlerini kapatmıştı. Yukarı çıkıp yardım istedim. Komşularla birlikte tekrar içeri girip, taşları kırarak çıkardık ama artık çok geçti…” BELEDİYE BAŞKANI VE İL PROTOKOLÜ HASTANEDE Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi ve ilçe protokolü de olayın ardından hastaneye gelerek ailelere başsağlığı diledi. Başkan Çelebi, yaptığı açıklamada, “Üç işçimizin de hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ailelerine sabır, başsağlığı diliyorum. Ocağın işletilmesiyle ilgili tüm süreçler detaylı olarak incelenecek,” dedi. Kazanın ardından Dutlu Mahallesi yas havasına büründü. Hayatını kaybeden işçiler Tayfur Narşap, Ömer Narşap ve Temel Korkmaz’ın cenazeleri yarın (Pazar) düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Göçük faciası, Erzurum’un son yıllarda yaşadığı en acı iş kazalarından biri olarak kayıtlara geçti.