Son dakika! CHP'nin 6 ilçedeki kongreleri hakkında yeni gelişme

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçilen başkan ve yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına yönelik kararı sonrası İstanbul'da altı ilçedeki kongre süreçleri durduruldu.

MAHKEME KARARININ ARDINDAN KONGRELER DURDU

Sarıyer, Ataşehir, Kartal, Bakırköy, Başakşehir ve Esenyurt ilçe seçim kurullarınca alınan karar doğrultusunda, bu ilçelerde yapılacak kongrelerin ikinci bir karara kadar askıya alındığı belirtildi.

İlgili kararlarda, "İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından 14 Temmuz'da başlatılan 39. Olağan Kurultay süreci kongre takvimindeki seçim çalışmalarından yalnızca İstanbul İl Örgütünce yapılacak ilçe kongreleri ve il kongresi seçim çalışmalarının tedbiren durdurulması" maddesine dikkat çekildi.

GEÇİCİ KURUL GÖREVLENDİRİLDİ

Mahkeme, 8 Ekim 2023'te gerçekleştirilen CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçilen il başkanı, yönetim kurulu asıl ve yedek üyeleri ile disiplin kurulu üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına hükmetti.

Karara göre, Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap'tan oluşan geçici kurulun, "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu yetkilerini kullanmak üzere görevlendirilmelerine" karar verildi.

KURULTAY SÜRECİNE DE YANSIDI

Mahkeme, ayrıca "CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından 14 Temmuz 2025'te alınan karar uyarınca başlatılan 39. Olağan Kurultay süreci kongre takviminde yer alan seçim çalışmalarından yalnızca İstanbul İl Örgütünce yapılacak ilçe kongreleri ve il kongresi seçim çalışmalarının tedbiren durdurulmasına" karar vermişti.

MAHKEME KARARLARI

Mahkeme, CHP'nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi delegelerinin tedbiren görevden alınması talebini reddederken, alınan kararlar arasında şu ifadeler yer aldı:

"8 Ekim 2023'te yapılan CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde alınan tüm kararların hükümlerinin tedbiren durdurulması talebinin reddine, İhtiyati Tedbir Ara Kararının taraflara ve geçici kurul olarak atananlara tebliğine, İhtiyati Tedbir Ara Kararının gereği için İstanbul İl Seçim Kuruluna, Sarıyer 1. İlçe Seçim Kuruluna ve İstanbul Valiliğine gönderilmesine, Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 11 Ekim 2023 tarihli mazbata kararının ve ek listelerin mahkeme kararının eki sayılmasına..."

Geri