A
Admin
Yönetici
Yönetici
Sesi Ankara’ya kadar uzandı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Trabzonlu bakan Alparslan Bayraktar’a kadar da ulaştı. Arayan ve mesaj gönderen çok sayıda okurum Şaban hocaya yapılmak istenen vefasızlığa tepki koydu. Evet, Başhakem Dr. Şaban Uysal, Of, Solaklı ve Hayrat vadilerinde yaşayan binlerce insana hizmet ederken, kişi ayrımı yapmamış, nüfuza bakmamış ve herkese eşit davranmıştır. Herkesin gönlüne de girdi. AK Parti eski ilçe başkanlarından, diğer parti ilçe başkanlarına, siyasetçilerden vatandaşa ve bugünkü siyasi iradeye kadar o çok tepki geldi ki Başhekim Şaban Uysal’a yapılmak istenen vefasızlığın ve haksızlığın önüne geçilmesini istediler. Daha çok yazın, Manşet atın dediler. Şaban Uysal benim dostumdur evet. Ama bana bu yazıları yazdıran dostluktan öte o bölgeye verdiği hizmetleridir. Bölgem insanına verdiği değerdir, Öyle veya böyle sebeplerle hasbelkader siyasette bir yerlere gelenlerin koltuğa verdiği değil koltuktan aldığı güçle siyasi ve kişisel egolarını tatmin etmeye çalışması bölge halkını cezalandırmaya yönelik olduğunun farkında bile değiller. AK Parti’nin sağlıkta getirdiği yenilikleri uygulayarak 11 yıldır bölge insanına en iyi hizmeti veren ve bu sayede iktidar partisine yüzde 10’lık halkın teveccühünü kazandıran Başhekim Dr. Şaban Uysal’a yapılmaya çalışılan aslında kendi partilerine zarar verdiklerinin farkında bile değiller. Şaban hoca demek AK Parti’ye yüzde 10 oy demek Evet, bu kadar iddialıyım, çünkü ben değil siyasetçiler söylüyor, millet söylüyor. Ancak siyasi nezaket ve olgunluğa erişmemiş bazı kişilerin “Bavulunu topla çek git” gibi kaba tavırlar sergileyip “Başhekim görevden alınıyormuş” gibi dedikoduların eczacı kalfalarına, mahalle bakkalına kadar düşürülmesi en büyük vefasızlıktır. Ne demek bavulunu topla çek git. Ne demek duydunuz mu başhekim görevden alınıyormuş dedikodularını yaymak. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Başhekim Dr. Şaban Uysal görevden alınmıyor, görev süresi doluyor. Siyasi irade de kendilerinin kullanabilmeye elverişli, her dediklerine evet diyebilecek, önlerinde el pençe divan durabilecek, bir parti yöneticisinin bile kendisinin veya bir yakınının hastaneye yolu düştüğünde başhekimin kapıda ayakta karşılayabileceği birini istiyor. Devlet ciddiyetini, devletin saygınlığını düşünen kim. Şaban hoca bu işlere gelmez Şaban hoca önce devletim, sonra da vatandaşım der Şaban hoca kimsenin önünde eğilip bükülmez, işini de adam gibi yapar Çalışkan bir sağlık neferidir. Bu kadar yaygaranın kopartıldığı, vefasızlığın gösterildiği bir yerde bana göre gönlü bu kadar kırılan Şaban hocanın orada bir dakika bile durmaması gerektiğine inanıyorum. Şaban hocanın kıymetini bilenler onun Trabzon’daki herhangi bir devlet hastanesine başhekim olarak atanmasını istiyor. Ama Fatih Devlet Hastanesi, ama Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, ama Yavuz Selim Kemik Hastalıkları hastanesi veya başka bir hastane. Şaban hoca gibi değerlere sahip çıkmak vatandaşa kaliteli hizmet sunmak demektir, Hani bir söz vardır Ne zaman adam oluruz diye Evet değerlerimize sahip çıktığımız sürece Vefa örneği gösterdiğimiz sürece Ve en önemlisi insana saygı gösterdiğimiz sürece. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.