A
Admin
Yönetici
Yönetici
İngiltere’de 65 yaşındaki Graham Shepherd, uzun süredir yaşadığı sırt ağrıları ve hızlı kilo kaybı nedeniyle defalarca hastaneye başvurdu. Ancak yapılan kontrollerde, başta sıradan bir sağlık sorunu olduğu düşünülen bu durum, zamanla hayatını tehdit eden bir duruma dönüştü. SIRT AĞRISIYLA BAŞLAYAN BİR TRAJEDİ Graham, sırtındaki dayanılmaz ağrılarla birlikte, karnında nabzı gibi atan büyük bir şişlik fark etti. Bu durumla ilgili endişelerini birkaç kez aile hekimine ve hastaneye bildirdi. Ancak kendisine yalnızca ağrı kesiciler verildi ve evine gönderildi. Hatta yapılan MRI testleri hatalı şekilde “temiz” olarak kaydedildi. HATALI TEŞHİS: 11.5 CM’LİK ANEVRİZMA 64 gün sonra yapılan yeni testler sonucunda, Graham’a 11.5 cm çapında abdominal aort anevrizması teşhisi kondu. Bu, doktorların karşılaştığı en büyük anevrizmalardan biri olarak kayıtlara geçti. Graham, o dönemde “yürüyen bir saatli bomba” olarak nitelendirilen bu durumla karşı karşıya kaldı. AMELİYAT SONRASI KOMPLİKASYONLAR Graham, acilen ameliyata alındı ancak operasyon sonrası büyük bir komplikasyon yaşandı. Bağırsakları yırtıldı ve bu komplikasyonun, önceden aldığı ağrı kesiciler nedeniyle oluştuğu düşünülüyor. Ameliyat sonrası yedi hafta yoğun bakımda geçiren Graham, kalıcı sinir hasarı ve kas kaybı yaşadı. Hatta, bağırsaklarındaki komplikasyon nedeniyle stoma takılmak zorunda kaldı. HAYATININ DEĞİŞEN DİNAMİĞİ Graham Shepherd’ın hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacak. İş gücünden ve bağımsızlığından mahrum kalan Shepherd, yaşamını fiziksel kısıtlamalarla sürdürmek zorunda kaldı. Eşi Sarah ise tam zamanlı bakıcısı oldu ve işinden ayrıldı. HASTANE VE DOKTORLARA DAVALAR AÇILDI Shepherd, hastane ve kendisine müdahale eden iki doktoru mahkemeye verdi. Sorumlular iddiaları reddetmiş olsa da, taraflar arasında açıklanmayan bir miktar üzerinden uzlaşma sağlandı. Shepherd’ın avukatı Jenna Harris, “Graham’ın ciddi belirtiler göstermesine rağmen gerekli tetkikler yapılmadı ve teşhis gecikti. Eğer zamanında doğru müdahale yapılsaydı, bu trajik sonuçlar yaşanmazdı” dedi. “HAYATIMIZ BİR DAHA ASLA AYNI OLMAYACAK” Graham, yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Aylarca dayanılmaz acılar çektim. Sırtımda başlayan ağrı, karnıma, kasıklarıma ve sol bacağıma yayıldı. Hareket edemez hale geldim. Midemde nabzım gibi atan bir kitle fark ettim ama yine de evime gönderildim. Anevrizmam teşhis edildiğinde, doktorlar bunun şimdiye dek gördükleri en büyük anevrizmalardan biri olduğunu söyledi.” Ameliyat sonrası bağırsaklarım yırtıldı ve stoma takılmak zorunda kaldım. Başta bunu reddettim ama eşim Sarah beni ikna etti. Şimdi hayatımız tamamen değişti. Çalışamıyorum, eşim beni bırakıp işe dönemiyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” (NTV)