Sendika başkanı bürokratları eleştirdi: “Cemil beyi yanlış yönlendiriyorlar”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF-İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZDOĞA, İZULAŞ ve İZBETON’da çalışan Belediye-İş sendikasında örgütlü olan işçilerin Mart 2024 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nden kaynaklı eylül ayında alacakları zam İzmir gündeminde. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sendika arasında karşılıklı açıklamalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay “zorunlu işten çıkarma” sürecinin başlayacağını bildirdi şu ana kadar 298 işçi işten çıkarıldı. Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul yaşanan süreci değerlendirirken konunun Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne taşınmasının doğru bir adım olduğunu ifade etti. “SÖZLEŞMENİN ANLAMI KALMAZ” Sandık kurulmasıyla ilgili olarak işçilerin böyle bir talebi yok diyen Nihat Yurdakul, işverenin bu konuda işçiyi zorlamaya çalıştığını belirtti ve “Sandık talebi tamamen politik bir oyun. Ne biz ne de işçiler bu oyuna gelmeyecek” dedi. İmzalanmış bir toplu iş sözleşmesini yeniden masaya getirmenin doğru olmadığını aktaran Yurdakul, “Eğer buna bir kez izin verilirse yanlış uygulamaların önü açılır ve TİS’in bir anlamı kalmaz” ifadelerini kullandı. “BÜROKRATLAR YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR” İmzalanan toplu iş sözleşmesinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bilgisi ve talimatıyla imzalandığını söyleyen Yurdakul, “Burada bir ücret dengesizliği yok. Ancak yapılan açıklamalarda sürekli bu ifade ediliyor. Biz de diyoruz ki eğer bir dengesizlik varsa gelin konuşalım. Basına verilen rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Ben ‘Belediye başkanımız yalan söylüyor’ demiyorum. Ancak belediye bürokratları Cemil beyi yanlış yönlendiriyor” dedi. “GENEL MERKEZE TAŞINMASINDAN MEMNUNUZ” Sürecin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine taşınmasından memnun olduklarını ve bu adımın doğru bir adım olduğunu ifade eden Yurdakul, “İşten çıkarılan gençler İzmir halkının evlatları CHP için emek veren çocuklar. Bu insanlar haksız yere işlerinden edildi” diyerek sözlerini tamamladı.

Geri