A
Admin
Yönetici
Yönetici
Sapanca Gölü kendini yenileyemezse…
Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak...
Su tasarrufu acilen öncelik haline getirilmeli...
Sakarya'nın içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü, kritik seviyenin altına inmeye başladı…
SASKİ, gölün su seviyesi 29,70'e indiğinde Sakarya genelinde su tüketimini azaltmak için çeşitli kısıtlamalar ve önlemler uygulayacağını duyurdu...
Bu kapsamda, içme suyunun park, bahçe sulama ve tarımsal faaliyetlerde kullanımı yasaklanacak.
Yazıyı hazırladığım saatlerde…
Göldeki su seviyesi kritik sınırın sadece 7 puan üstünde, yani 29,77 seviyesindeydi...
Durum oldukça ciddi…
Bu göl hepimizin ortak yaşam değeridir...
Sapanca Gölü’nün kendini yenileyebilmesi için dağlardan gelen yağışlarla beslenmesi gerekiyor...
Aksi takdirde içme suyu kalitesi bozulur ve göl tamamen kuruma riskiyle yüzleşir...
Bu gerçekleşirse Sakarya’nın içme suyu kaynağı büyük tehlikeye girer.
Son iki ayda yağmur yağmadı…
Geçtiğimiz (hafta) gece ufak çaplı bir yağış yaşandı ama…
Bu gölün durumuna bir etkisi olmadı…
En azından benim edindiğim bilgilere göre...
Ayrıca, duyumlara göre bazı su firmalarının gölden kaçak su çektiği iddia ediliyor...
Eğer bu doğrulanırsa…
Sapanca Gölü için durum çok daha vahim bir hale gelir…
Buradan yetkili makam ve kişilere tekrar sesleniyorum…
Acilen önlem alınmalı...
Göl kurumaya başladığında alınacak tedbirlerin hiçbir işe yaramayacağını unutmayın...
Vakit kaybetmeden harekete geçmek şart!
Sağlıcakla kalın…
Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak...
Su tasarrufu acilen öncelik haline getirilmeli...
Sakarya'nın içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü, kritik seviyenin altına inmeye başladı…
SASKİ, gölün su seviyesi 29,70'e indiğinde Sakarya genelinde su tüketimini azaltmak için çeşitli kısıtlamalar ve önlemler uygulayacağını duyurdu...
Bu kapsamda, içme suyunun park, bahçe sulama ve tarımsal faaliyetlerde kullanımı yasaklanacak.
Yazıyı hazırladığım saatlerde…
Göldeki su seviyesi kritik sınırın sadece 7 puan üstünde, yani 29,77 seviyesindeydi...
Durum oldukça ciddi…
Bu göl hepimizin ortak yaşam değeridir...
Sapanca Gölü’nün kendini yenileyebilmesi için dağlardan gelen yağışlarla beslenmesi gerekiyor...
Aksi takdirde içme suyu kalitesi bozulur ve göl tamamen kuruma riskiyle yüzleşir...
Bu gerçekleşirse Sakarya’nın içme suyu kaynağı büyük tehlikeye girer.
Son iki ayda yağmur yağmadı…
Geçtiğimiz (hafta) gece ufak çaplı bir yağış yaşandı ama…
Bu gölün durumuna bir etkisi olmadı…
En azından benim edindiğim bilgilere göre...
Ayrıca, duyumlara göre bazı su firmalarının gölden kaçak su çektiği iddia ediliyor...
Eğer bu doğrulanırsa…
Sapanca Gölü için durum çok daha vahim bir hale gelir…
Buradan yetkili makam ve kişilere tekrar sesleniyorum…
Acilen önlem alınmalı...
Göl kurumaya başladığında alınacak tedbirlerin hiçbir işe yaramayacağını unutmayın...
Vakit kaybetmeden harekete geçmek şart!
Sağlıcakla kalın…