A
Admin
Yönetici
Yönetici
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, obeziteyle mücadele kapsamında önemli bir projeye imza attı. Fit Mutfak Atölyesi adı verilen bu merkezde, yöresel yemekler kalori açısından yeniden düzenlenerek daha sağlıklı hale getiriliyor. Atölye, katılımcılara sadece diyet listesi vermekle kalmıyor; aynı zamanda uygulamalı olarak sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırıyor. Fit Mutfak Atölyesi’nde Uygulamalı Eğitim Büyükşehir Belediyesi Engelli, Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Fit Mutfak Atölyesi, haftanın belirli bir günü kayıtlı vatandaşlarla buluşuyor. Katılımcılar, geleneksel Gaziantep yemeklerinin düşük kalorili versiyonlarını bizzat yaparak öğreniyor. Yaklaşık iki yıldır süren bu çalışma sayesinde, bugüne kadar 360 kişi sağlıklı yaşam yolunda önemli adımlar attı. Diyetisyenlerden Sağlıklı Beslenme Önerileri Fit Mutfak Atölyesi'nde görevli diyetisyen Esra Merve Öztürk, Gaziantep mutfağının zenginliğini koruyarak yemekleri daha sağlıklı hale getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Kilo problemi yaşayan kişileri düzenli olarak takip ettiklerini ifade eden Öztürk, “Obezite kampları düzenliyoruz ve danışanlarımızı iki haftada bir kontrol ediyoruz. Sadece diyet vermekle kalmıyor, evde de uygulanabilecek sağlıklı tarifler üzerinde çalışıyoruz” dedi. Öztürk, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanın toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Gaziantep gastronomi şehri olarak biliniyor ve biz de bu şehrin yemeklerinin sağlıklı yönünü ön plana çıkarmak istiyoruz. Bitkisel ve hayvansal proteinlerin dengeli kullanıldığı tariflerimizle porsiyon kontrolüne de büyük önem veriyoruz” diye konuştu. Katılımcılar Deneyimlerini Paylaşıyor Fit Mutfak Atölyesi'ne düzenli katılan Serpil Deniz, 1,5 yıl içinde 30 kilo verdiğini anlattı. Sağlıklı pişirme yöntemlerini öğrendiğini belirten Deniz, "Yemeklerimi daha sağlıklı yapmayı öğrendim. Şeker ve ekmekten uzak durmam gerektiğini fark ettim. Evde öğrendiklerimi uyguluyorum, kızımı da bu konuda bilinçlendiriyorum" dedi. Bir diğer katılımcı Fatih Mekikçi ise emeklilik sonrası sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak ve vakit geçirmek için programa dahil olduğunu belirtti. Mekikçi, atölyede öğrendiklerinin yaşam kalitesini artırdığını ifade etti.