A
Admin
Yönetici
Yönetici
Sağlık Bakanlığı, 2025’te 18 bin sözleşmeli personel alımıyla sağlık ordusunu güçlendirmeye hazırlanıyor. Mayıs ayında 15.342 personelin atamasını gerçekleştiren Bakanlık, ikinci etap müjdesini verdi. Bakan Memişoğlu, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” açıklamasında bulundu.
Sağlık Bakanlığı personel alımları, ÖSYM KPSS tercih kılavuzu ve İŞKUR başvuru ekranından yapılacak. Henüz tercih kılavuzu yayımlanmadı ancak Eylül-Ekim aylarında ilan edilmesi bekleniyor. Başvuru şartları ve kadro dağılımları kılavuzla birlikte açıklanacak.
Mayıs ayında gerçekleştirilen 15.342 personel alımında dağılım şu şekildeydi:
Ortaöğretim: 1.509 kişi
Ön Lisans: 5.199 kişi
Lisans: 8.634 kişi
Öne çıkan bazı branşlar:
Hemşire: 7.597 kişi
Ebe: 1.280 kişi
İlk ve Acil Yardım Teknisyeni: 1.786 kişi
Sağlık Teknikeri (Röntgen): 963 kişi
Sağlık Teknikeri (Ağız-Diş Sağlığı): 397 kişi
Büro Personeli: 215 kişi
Diğer sağlık alanlarında biyologdan fizyoterapiste, sosyal çalışmacıdan diyetisyene kadar çok sayıda branşta alım yapılmıştı.
Ekim ayında başlayacak ikinci etap alımla birlikte Sağlık Bakanlığı, 18 bin yeni personelle sağlık hizmetlerini güçlendirecek. Başvuru ekranı açıldığında adaylar, ÖSYM ve İŞKUR üzerinden tercihlerini yapabilecek ve branş dağılımına göre atama süreçleri başlayacak.
BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?
Sağlık Bakanlığı personel alımları, ÖSYM KPSS tercih kılavuzu ve İŞKUR başvuru ekranından yapılacak. Henüz tercih kılavuzu yayımlanmadı ancak Eylül-Ekim aylarında ilan edilmesi bekleniyor. Başvuru şartları ve kadro dağılımları kılavuzla birlikte açıklanacak.
ÖNCEKİ ALIMDAN KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI
Mayıs ayında gerçekleştirilen 15.342 personel alımında dağılım şu şekildeydi:
Ortaöğretim: 1.509 kişi
Ön Lisans: 5.199 kişi
Lisans: 8.634 kişi
Öne çıkan bazı branşlar:
Hemşire: 7.597 kişi
Ebe: 1.280 kişi
İlk ve Acil Yardım Teknisyeni: 1.786 kişi
Sağlık Teknikeri (Röntgen): 963 kişi
Sağlık Teknikeri (Ağız-Diş Sağlığı): 397 kişi
Büro Personeli: 215 kişi
Diğer sağlık alanlarında biyologdan fizyoterapiste, sosyal çalışmacıdan diyetisyene kadar çok sayıda branşta alım yapılmıştı.
2025’İN İKİNCİ ETABI HEYECANLA BEKLENİYOR
Ekim ayında başlayacak ikinci etap alımla birlikte Sağlık Bakanlığı, 18 bin yeni personelle sağlık hizmetlerini güçlendirecek. Başvuru ekranı açıldığında adaylar, ÖSYM ve İŞKUR üzerinden tercihlerini yapabilecek ve branş dağılımına göre atama süreçleri başlayacak.