A
Admin
Yönetici
Yönetici
Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Damla Kent projesine ait gayrimenkul sertifikasında talep toplama süreci 8 Ağustos 2025 tarihinde sona eriyor. Halka arz fiyatı 7,59 TL olarak belirlenen sertifikalar, Borsa İstanbul’da “DMLKT” işlem koduyla işlem görmeye devam ediyor. GAYRİMENKUL SERTİFİKASI NEDİR? Gayrimenkul sertifikası, Borsa İstanbul üzerinden yatırım hesabı aracılığıyla alınabiliyor. “DMLKT” işlem kodu ile işlem gören sertifikalar, yatırımcılarına üç farklı kazanç yöntemi sunuyor: Konut Edinme Hakkı (Asli Edim): Yatırımcı, yeterli miktarda sertifika biriktirerek proje tamamlandığında konut sahibi olabiliyor. Nakit Kazanma Hakkı (Tali Edim): Konut almak istemeyen yatırımcılar, açık artırma sonrası elde edilen gelirden pay alabiliyor. Alım-Satım (Hisse Gibi İşlem): Sertifikalar, Borsa İstanbul’da alınıp satılarak piyasa koşullarına göre kar elde edilebiliyor. DAMLA KENT PROJESİ NEREDE, NE SUNUYOR? Başakşehir’de inşa edilen 1.257.629 metrekarelik alanda yer alan Damla Kent projesi, 5.325 konut ve 244 ticari alan sunuyor. İlk etapta 1.540 konutun halka arzı yapılacak. Proje, 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleriyle modern yaşam alanları sunarken, geniş meydanlar, parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile de sosyal imkanlar sağlıyor. Projenin lokasyon avantajları ise şöyle: Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne yakın İstanbul Havalimanı’na 20 km mesafede Kuzey Marmara, Avrupa Otoyolu, Basın Ekspres ve E-5 bağlantıları 3 metro hattı ve 1 tramvay hattı ile ulaşım kolaylığı TALİP OLANLAR NASIL BAŞVURABİLİR? Yatırım hesabı olan herkes, mobil veya internet şubeleri üzerinden şu adımları izleyerek sertifika talebinde bulunabilir: İşlemler > Yatırım ve Hisse Senedi > Halka Arz İşlemleri > Talep Girişi “Talep Edilen Menkul Kıymet” bölümünden DMLKT kodu seçilir ve sertifika adedi girilerek işlem onaylanır. SERTİFİKALAR NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK? Sertifikalar, 14 Ağustos 2025 itibarıyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. (CNN TÜRK)