A
Admin
Yönetici
Yönetici
Medya camiamızın çilekeş mensupları çeşitli görüş farklılıkları olsa da bugün bir kez daha geleneksel Basın Günü’nün atmosferinde zor mesleklerinin coşkusunu hep birlikte yaşıyorlar… Bugünün bir başka özelliği de “medyamızın amiral gemisi” olduğu hiç kuşku kaldırmayan gazetemiz “Ege Telgraf Gazetesi’nin 66. Doğum gününü simgelemesidir… Ege Telgraf ilk sayısında Akşam Gazetesi olarak okurlarıyla buluştu. 2028 yılında Rahmetli Can Suphandağlı’nın düşünce ve atılımı ile Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı’nın çalışmalarıyla Ege Telgraf Gazetesi sabahları gazete bayilerinde okurlarıyla buluştu. Gazete şimdi 66 yaşında… Ve bu gazetede şahsıma emanet edilen köşemde haftada iki gün dünya gündemini kaleme alıp aksatmadan siz kıymetli okurlarımla sayfamda buluşuyorum… Bir gün bile köşemi boş bırakmayan bendeniz bugün, bu özel günde sayı vermeyeceğim ama binleri aşan köşe yazımı sevgili ve sadık okurlarımla buluşuyorum… Ege Telgraf Gazetesi’nin her kademesinde görev aldım. Polis muhabirliğinde, adliye muhabirliğine, karanlık odada fotoğraf tab etmekten sonra, Rahmetli Sezer Doğan Ağabeyimin tensiplerinle Haber Müdürlüğüne getirildim. Çok güzel bir ekiple gazetemizi hazırlıyorduk… Ege Telgraf Gazetesi’nin bu 66. çok özel günün asıl güzelliği nedir bilir misiniz? Medya düşünce dünyasındaki meslektaşlara, farklı görüşlere taraf olmalarına karşın muhabbetle kucaklaşabildikleri bir kutlama ve bayramlaşma platformunu tarafsız olarak çalıştığı gazetede sunabilmesidir. Her yayın organı, her gazeteci mutlaka taraftır. Ama şahsi taraf olması, mesleğin asgari müştereklerinde gazetesini okurlarıyla tarafsız olarak buluşmasına engel oluşturmaz… “Gazeteci tarafsız olmalıdır” sözü, bildiğimiz anlamda modern dönem gazeteleri kurulduğundan bu yana ustalarımızdan, gazetecilik okulunda öğretim görevlilerinden öğrendiğimiz ve gazeteciler arasında adeta bir düsturdur. Ancak gazetelerin tarafları olur ama gazetecinin tarafı olmaz. Gazeteci tarafsıdır… Yerel Gazeteciğin can çekiştiği şu günlerde, gazeteler Basın İlan Kurumu’nun verdiği ilanlar ve bazen şahsi verilen ilanlarla yaşar. Gazete satıldığı fiyatın iki – üç katına mal ediliyor. İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu, yerelde bulunan gazetelere ağır şartlar uyguluyor. Yerel gazetelerin yüklerinin hafifletilmesi mutlaka şarttır… Ege Telgraf Gazetesi çalışanları, muhabiri ve sayfa sekreteri yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, haberin ve yorumun doğruluğunu irdeler. Ve okurlarıyla ilkeli ve doğru haberciliğiyle günlük gazetesini okurlarıyla buluşturur. Sağlam bilgi kaynaklarından yararlanmaya özen gösterir… İşte EGE TELGRAF GAZETESİ de 66 yıldır doğru ve ilkelerinden ödün vermeden yayınlarıyla çıkıyor ve okurlarıyla buluşuyor. … Gazetenin haberleri kadar köşe yazarları da çok önemlidir. Makalelileri takip eden çok sayıda okurlar vardır. İşe Gazete yönetimleri köşe açtıkları yazarların dünya görüşlerini, siyasal ve ideolojik eğilimlerini elbette ki bilirler. Onları bu bilinçle yazı kadrosuna almışlardır zaten. O nedenle dünya görüşleri çerçevesinde kaleme aldıkları yorumlarına gazete yönetimi pek dokunmaz. O yorumlar belirli hedef kitlelere hitap eder ve o kitleler de gazetenin okuyucusu, yani müşterisidir. Kitle gazeteciliğinin yapılabilmesinde değişik görüşteki köşe yazarlarının farklılıkları önemli rol oynar… Gazetemizin 66. yılını kutladığımızda böylesi özel bir günde, Gazetemizin bu aşamalarına ulaştırılmasında paha biçilmez emekleri olan ve şimdi aramızda bulunmayan ağabeylerime, kardeşlerime, tüm meslektaşlarımızı da şükran ve saygı ve rahmetle anıyorum. Kimler geldi, kimler geçti bu gazeteden, basın dünyamızdan… Bugünün coşkusu yaşanırken onların aramızda olan aziz ruhları da şad olsun…