A
Admin
Yönetici
Yönetici
Öğrenciler bugün karnelerine kavuştu ve 3 aylık yaz tatili maratonu başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bugün 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunda öğrencilere karnelerini dağıttı. Biten eğitim-öğretim yılından sonra öğrencilere 'iyi tatiller' dileklerinde bulunan Bakan Yusuf Tekin, gelecek dönemle ilgili de önemli duyurular yaptı. MEB Bakanı, yeni dönemden itibaren okullarda serbest kıyafetin kalkacağını ve yeniden forma uygulamasına geçileceğini açıkladı. İşte detaylar... ÖĞRENCİLERE KARNELERİNİ BİZZAT DAĞITTI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının son gününde 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunda öğrencilere dönem sonu karnelerini dağıttı. Okul bahçesinde düzenlenen yıl sonu etkinliklerine de katılan Bakan Tekin, 'Yıllık değerlendirme basın toplantısında' basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. MEB Bakanı Tekin, gelecek dönemden itibaren geçerli olmak üzere okullarda artık serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini ve yeniden forma uygulamasına geçileceğini ifade etti. YENİ DÖNEMDE FORMA GERİ DÖNECEK Koca bir dönemin sona erdiğini ve 3 ay sürecek olan yaz tatilinin başladığını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere bu süreçteki destekleri için teşekkürlerini iletti. 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için de konuşan Bakan Tekin, yeni dönemle birlikte uygulamaya alınacak olan yeniden forma uygulamasını da duyurdu. Yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte tekrar forma uygulamasının başlamış olacağını duyuran Bakan Tekin, 'Önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olmak üzere okullarımızdaki serbest kıyafet uygulaması tekrar forma uygulaması başlattık. Okullarımızda bu konuda öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, okul aile birlikleriyle birlikte seçimler yaptı. 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren tekrar forma uygulaması başlamış olacak.' dedi. Kaynak: Haber Merkezi