Okullarda forma zorunluluğu geri geliyor! MEB'den yeni karar: 2025-2026 eğitim yılında okullarda tek tip kıyafet dönemi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı öncesi önemli bir karara imza attı. Serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini duyuran Bakan Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim döneminden itibaren tüm okullarda forma zorunluluğunun yeniden başlayacağını açıkladı. Bu kararın ardından, uygulamaya ilişkin detaylar da netleşmeye başladı. Bakan Tekin yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin okul ortamında eşitlik içinde eğitim alabilmesi adına, serbest kıyafet uygulamasını sonlandırıyoruz. Yeni dönemde forma zorunlu hale gelecek. Kıyafet seçimi ise okul idarecileri, öğretmenler ve okul-aile birliklerinin ortak kararıyla belirlenecek” ifadelerini kullandı. Öğrenciler Aynı Formayı Giyecek, 4 Yıl Değiştirilmeyecek Alınan karara göre, her okul kendi formasını belirleyebilecek ancak bu kıyafetler özel logolar, dikkat çekici desenler ya da ayrıcalıklı işaretler içermeyecek. Ayrıca, belirlenen kıyafetlerin en az 4 yıl boyunca değiştirilmemesi şart koşuldu. Bu sayede hem velilerin ekonomik yükü hafifletilecek hem de kıyafet pazarında yaşanan fiyat karmaşası önlenecek. Fiyat Denetimi Geliyor, Herkes Erişebilecek Geçmişte aynı kıyafetin farklı şehirlerde ciddi fiyat farklarıyla satılması, veliler arasında tepkiye yol açıyordu. Yeni uygulamayla birlikte, aynı formanın birden fazla mağazada ve uygun fiyatla satışa sunulması hedefleniyor. Bakanlık, fiyat denetimleriyle fırsatçılığın önüne geçmeyi planlıyor. Uzmanlardan Destek: Sosyal Eşitsizlik Azalacak Eğitim uzmanları ise uygulamayı olumlu buluyor. Tek tip kıyafet sayesinde öğrenciler arasında oluşabilecek sosyoekonomik farkların minimize edileceğini belirten uzmanlar, bu sayede okul ortamında daha adil bir atmosfer sağlanacağını vurguluyor. Veliler de çocuklarının her sabah “ne giyecek” stresi yaşamayacaklarını ifade ederek uygulamayı destekliyor. (Gerçekgündem)

Geri