Okullar ne zaman açılacak? Trabzon'da Ders Zili Ne Zaman Çalacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim yılına ilişkin takvimi açıkladı. Açıklamaya göre okullar tüm kademeler için 8 Eylül Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacak. Ancak okul öncesi ve birinci sınıfa başlayacak çocukları kapsayan uyum eğitimleri 1–5 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İşte öğrenmeniz gereken tüm detaylar… Okullar hangi gün açılacak? Yeni eğitim öğretim yılı, 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlıyor. İlk, orta ve lisede tüm öğrenciler aynı gün ders ziliyle yeni döneme merhaba diyecek. Uyum eğitimleri kimleri kapsıyor? 1–5 Eylül tarihleri arasında, özellikle okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için “uyum haftası” düzenlenecek. Bu dönemde, çocukların yeni ortama alışması, öğretmen ve arkadaşlarla tanışması ve okula adapte olması hedefleniyor. Ayrıca ortaokul 5’inci sınıf, lise hazırlık ve 9’uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonlu öğrenciler için oryantasyon programları yapılacak. Tatile dair plan nedir? Yeni eğitim öğretim yılı takvimine göre, ilk ara tatil 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, beş günlük bu tatille bir nebze de olsa dinlenme fırsatı bulacak. Ardından yarıyıl tatili, bilinen adıyla sömestr tatili, 19-30 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu dönemde öğrenciler iki haftalık dinlenme sürecine girecek. İkinci dönem ise 2 Şubat’ta başlayacak ve 26 Haziran 2026 Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla tamamlanacak. Ayrıca, ikinci dönemde bir ara tatil daha yer alıyor. Bu tatil, 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında uygulanacak. Böylece öğrenciler hem ders temposunu dengeleme hem de motivasyonlarını artırma şansı yakalayacak. Veliler ve öğretmenler neleri planlamalı? Öğrenci ve öğretmenler, eğitim yılı başlangıcına hazırlık için 1 Eylül’de başlayacak mesleki çalışmalara ve uyum programlarına katılmalı. Velilerin de çocukları ve okul yılı boyunca planlarını bu tarihlere göre düzenlemesi öneriliyor. Neden bu tarih önemli? Her senenin açıklandığı tarihler geçmiş yıllarla uyumlu. 2025-2026 yılı takvimiyle; öğretmenler 1 Eylül’de göreve başlıyor, öğrenciler 8 Eylül'de eğitime katılıyor. Ara tatiller ilk dönemde kasım, segundo dönemde mart ve sömestrde ocak ayında yapılıyor. Yaz tatili ise 26 Haziran’da sona erecek şekilde planlanmış bulunuyor. İlk ara tatil ne zaman? 2025-2026 eğitim öğretim yılında ilk ara tatil, 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, Kasım ayının ikinci haftasında beş gün tatil yaparak ders temposuna kısa bir mola verecek. Yarı yıl tatili ne zaman? Yarı yıl tatili, diğer adıyla sömestr tatili, 19-30 Ocak 2026 tarihleri arasında uygulanacak. Öğrenciler bu dönemde iki haftalık tatil yaparak hem dinlenme hem de ikinci döneme hazırlık fırsatı bulacak. İkinci ara tatil ne zaman? İkinci ara tatil ise ikinci dönemin ortasında, 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak. Böylece öğrenciler ikinci dönemin yoğun temposuna kısa bir ara vererek motivasyonlarını tazeleyecek. Karneler ne zaman verilecek? 2025-2026 eğitim öğretim yılı, 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, karne heyecanını bu tarihte yaşayacak ve yaz tatiline başlayacak.

Geri