Öğretmenler dikkat! Uzman ve Başöğretmenlik başvuruları için son tarihler belli oldu | Başvurular nereden yapılacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2025 Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Kılavuzu kapsamında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuruları 20 Ağustos 2025 – 5 Eylül 2025 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden yapılacak. Başvuru süresi içinde işlemlerini tamamlayamayanlar için 3-7 Kasım 2025 tarihlerinde ek başvuru imkânı bulunuyor. Eğitim programları ise 1 Eylül 2025’ten itibaren ÖBA platformu üzerinden uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilecek. BAŞVURU ŞARTLARI NELER? Uzman Öğretmenlik Başvuruları İçin: Hâlen öğretmen olarak görev yapmak, 31 Aralık 2025 itibarıyla öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunmak, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak. Başöğretmenlik Başvuruları İçin: Hâlen uzman öğretmen olarak görev yapmak, 31 Aralık 2025 itibarıyla uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunmak, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak. UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN UNVANI İÇİN ARANAN DİĞER ŞARTLAR Uzman öğretmen unvanı için; Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı’nın tamamlanmış olması gerekiyor. Başöğretmen unvanı için; Başöğretmenlik Eğitim Programı’nı tamamlamış olmak şart. CNNTÜRK

Geri