Nihal Candan’ın ardından ünlü isimlerden uyarı: “Zayıflık uğruna sağlığınızı kaybetmeyin”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bir dönem televizyon yarışmalarıyla tanınan ve son yıllarda sosyal medya fenomeni olarak bilinen Nihal Candan, uzun süredir mücadele ettiği Anoreksiya Nervoza nedeniyle hayatını kaybetti. Cezaevinde geçirdiği süreçte ciddi sağlık sorunları yaşayan ve 23 kiloya kadar düşen Candan, birkaç gün önce yoğun bakıma alınmış, ilk kalp durması sonrası yapılan müdahaleyle hayata döndürülmüştü. Ancak ikinci kalp durmasında tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Henüz 30 yaşındaydı. İrem Derici: “Ben bunu zor yendim, belki hala yenemedim” Nihal Candan’ın yaşamını yitirmesinin ardından, geçmişte aynı hastalıkla mücadele eden şarkıcı İrem Derici sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı. 2017 yılında yoğun bakıma kaldırıldığı döneme ait bir fotoğrafını paylaşan Derici, o süreci hâlâ unutamadığını vurguladı. “Kolaydı değil mi? Gitti işte… O kadar vicdansızsınız ki anlayamadınız intiharın son raddesini,” ifadeleriyle toplumsal duyarsızlığa dikkat çeken Derici, hastalığın görünmeyen yüzünü gözler önüne serdi. Derya Uluğ: “Bir dilim ekmek için dua ettiğim geceleri biliyorum” Ünlü şarkıcı Derya Uluğ da üniversite yıllarında Anoreksiya Nervoza ile mücadele ettiğini paylaşarak, yaşadığı zor süreci hatırlattı. 39 kiloya kadar düştüğünü ve sağlığına kavuşmak için uzun süre mücadele ettiğini belirten Uluğ, Nihal Candan’ın yaşadıklarının kendisini derinden üzdüğünü ifade etti. “Zayıflık güzellik demek değildir, sağlık her şeyden kıymetlidir,” sözleriyle özellikle genç kızlara seslenen Uluğ, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemine dikkat çekti. Sosyal medyanın baskısı ve beden algısı eleştiriliyor Candan’ın yaşamını yitirmesi, sosyal medyada yaratılan güzellik algısı ve zayıflık baskısını da yeniden gündeme taşıdı. Giderek artan estetik kaygılar ve dijital platformlarda öne çıkan “kusursuz beden” algısı, özellikle genç kadınları psikolojik ve fiziksel açıdan zorluyor. Uzmanlar, Anoreksiya Nervoza gibi yeme bozukluklarının sadece fiziksel değil, aynı zamanda ciddi psikolojik destek gerektiren hastalıklar olduğunu vurguluyor. Toplumsal farkındalık çağrısı: “Güzellik değil, sağlık öncelikli olmalı” İrem Derici ve Derya Uluğ gibi hastalığı birebir yaşamış isimlerin açıklamaları, Anoreksiya Nervoza’nın ne denli yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha ortaya koydu. Nihal Candan’ın trajik kaybı sonrası yapılan bu uyarılar, özellikle gençler arasında beden algısının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor. Sağlık profesyonelleri, ebeveynler ve medya organları tarafından yürütülecek farkındalık çalışmalarının, bu tür hastalıkların önüne geçilmesinde hayati önem taşıdığı belirtiliyor. Zayıf görünme arzusu uğruna hayatını kaybeden genç bir kadının ardından, toplumun tüm kesimlerine düşen sorumluluk ise oldukça büyük. Haberler.com

Geri