MEB’den velilere duyuru! Okula uyum haftası ne zaman?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum sürecini destekleyecek çalışmalarını açıkladı. 2025-2026 eğitim öğretim yılında okula başlayacak öğrenciler, “Okula Uyum Haftası” kapsamında çeşitli etkinliklerle yeni eğitim hayatına hazırlanacak.

UYUM HAFTASI TARİHLERİ

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum etkinlikleri 1-5 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ise 9 Eylül 2025 itibarıyla rehberlik çalışmalarıyla okula uyum sağlayacak.

DİJİTAL İÇERİK VE ETKİNLİKLER HAZIRLANDI

İlkokula başlayacak öğrenciler için 3 dijital içerik ve 12 etkinlik oluşturulurken, 5. sınıf öğrencileri için 2 dijital içerikle 12 etkinlik hazırlandı. Ayrıca okul öncesi eğitim kademesi için “Okul Öncesi Okula Uyum Materyalleri Platformu” hazırlandı.

PLATFORMDA HANGİ İÇERİKLER BULUNUYOR?

Platformda; “Okula Uyum Kılavuzu”, öğretmenlerin sınıf ve aile eğitiminde kullanabileceği etkinlik örnekleri, “Okuluma Başladım” şarkısı ve “Ben Okula Başladım” videolu parmak oyunu gibi materyaller yer alıyor. İlkokul ve ortaokul kademesi için de tanışma etkinlikleri, animasyon şarkılar, uyum rehberi ve sunumlar hazırlandı.

AİLELER İÇİN EĞİTİM BÜLTENİ

Okul öncesi eğitimdeki çocukların ailelerine yönelik hazırlanan eylül ayı “Aile Eğitim Bülteni”, “Okula Uyum” temasıyla yayımlandı. Bültende, çocukların duygusal tepkileri ve uyum sürecinde ailelerin dikkat etmesi gereken noktalar ele alındı. Düzenli günlük rutin oluşturma, duyguların kabul edilmesi, öğretmene güven aşılanması ve kısa, güven verici vedalaşmalar gibi öneriler yer aldı.

UYGULAMA ÖNERİLERİ VE DİKKAT EDİLECEKLER

“10 Soru – 10 Cevap” bölümüyle ailelerin sıkça karşılaştığı sorunlara pratik yanıtlar verilirken, kıyaslama, korkutma, aşırı korumacılık ve olumsuz söylemlerden uzak durulması gerektiği vurgulandı. Hazırlanan materyaller, “Okul Öncesi Okula Uyum Materyalleri Platformu” üzerinden uyum haftasında ailelerle paylaşılacak.

NTV

Geri