A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, özel öğretim kurumlarında ücretsiz okuyacak öğrencilerin yerleşme sürecine ilişkin hazırlanan "Ücretsiz Okutulacak Öğrenci/Kursiyer Yerleştirme Kılavuzu"nu yayımladı. BAŞVURULAR 5-14 AĞUSTOS ARASINDA Kılavuza göre, şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocuklar, 5-14 Ağustos 2025 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Başvurular, Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarına merkezi yerleştirme yöntemiyle değerlendirilecek. YEMEKTEN KITABA KADAR TÜM HİZMETLER ÜCRETSİZ Kılavuzda yer alan bilgilere göre, ücretsiz okutulacak öğrenciler özel okullarda yalnızca eğitim değil; “yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma ve sertifika programı” gibi hizmetlerden de ücretsiz yararlanacak. Servis ücreti hariç tutuldu. BAŞVURU YERLERİ DÜZEYLERE GÖRE DEĞİŞİYOR 2025-2026 eğitim yılında ilkokul 1. sınıf veya ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler başvurularını, kaydının bulunduğu okuldan yapacak. Hazırlık veya 9. sınıfa başlayacak öğrenciler ise ortaöğretime kayıt yaptırdıysa ilgili okuldan; kayıt yaptırmadıysa mezun oldukları ortaokuldan başvurabilecek. TERCİHLER 15-20 AĞUSTOS ARASINDA Tercih işlemleri, 15-20 Ağustos 2025 tarihleri arasında, e-Okul sistemi üzerinden öğrencinin veli veya vasisi tarafından yapılacak. Her öğrenci en az 5, en fazla 10 kurum tercihi yapabilecek. YERLEŞTİRME SONUÇLARI 26 AĞUSTOS’TA Yerleştirme sonuçları, 26 Ağustos 2025 tarihinde ilan edilecek. Öğrenciler sonuçlara e-Okul üzerinden ulaşabilecek. SÜRÜCÜ KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR MTSK MODÜLÜNDEN Özel motorlu taşıt sürücüleri kursları (MTSK), ulaştırma kursları ve iş makineleri sürücü eğitimleri için başvuru ve tercihler, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından “Özel MTSK Modülü” üzerinden yürütülecek. 18 YAŞ ALTI BAŞVURULARDA VELİ ONAYI Bu kurslara başvuracak aday kursiyerlerden 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuruyu kendileri yapabilecek. Henüz 18 yaşını doldurmamış kursiyer adaylarının işlemleri, veli veya vasileri tarafından yürütülecek. KURSİYERLERE 5 TERCİH HAKKI TANINIYOR Aday kursiyerler, özel sürücü veya mesleki eğitim kursları için en fazla 5 kurs tercihi yapabilecek. DİĞER KURUM BAŞVURULARI “e-ÖZEL” ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLECEK Özel öğretim kursları, sosyal etkinlik merkezleri, gelişim merkezleri, dil-konuşma terapisi, ergoterapi ve rehberlik merkezlerine yönelik işlemler “e-Özel Modülü” üzerinden gerçekleştirilecek. NTV