Manisa'nın Yeni Başkanı Kim Oldu? Besim Dutlulu Kimdir?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, hem mesleki geçmişiyle hem de siyasetteki aktif rolüyle dikkat çeken bir isimdir. “Besim Dutlulu kimdir?” sorusu, özellikle yerel yönetimle ilgilenenler için merak konusu olmuştur. Eczacılıkla başlayan kariyeri, halk odaklı bir belediyecilik anlayışıyla birleşerek onu Akhisar’ın öne çıkan yerel liderlerinden biri haline getirmiştir. İşte merak edilenler… Besim Dutlulu’nun Ailesi ve Eğitim Hayatı Nasıl? 29 Eylül 1979’da Manisa’nın Akhisar ilçesinde dünyaya gelen Besim Dutlulu, eczacı bir ailenin çocuğudur. Hem annesi hem de babası eczacılık mesleğini icra eden Dutlulu’nun babası Ahmet Dutlulu, 1994 ile 1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nden Akhisar Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. İlköğrenimini Akhisar’da tamamlayan Besim Dutlulu, eğitim hayatını İzmir’deki yatılı bir okulda sürdürmüş ve sonrasında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olmuştur. Meslek Hayatına Nasıl Başladı? Üniversiteden mezun olduktan sonra ailesinin işlettiği eczanede çalışmaya başlayan Dutlulu, mesleğini Akhisar’da sürdürmüştür. Aynı yıl eşi Özge Dutlulu ile evlenen Besim Dutlulu, bir yandan da çeşitli mesleki ve sivil toplum kuruluşlarında görev alarak toplumla bağını güçlendirmiştir. Siyasete Ne Zaman ve Nasıl Girdi? 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılarak aktif siyasete adım atan Dutlulu, Manisa Eczacı Odası Akhisar İlçe Temsilciliği görevinde de bulunmuştur. 24 Ekim 2018 tarihinde CHP’den Akhisar Belediye Başkan aday adaylığını açıklamış ve aynı yıl 2 Aralık’ta yapılan eğilim yoklamasında en yüksek oyu alarak partinin resmi adayı olmuştur. Akhisar Belediye Başkanı Olarak Ne Başardı? Besim Dutlulu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak girdiği yarışta oyların %55.41’ini alarak (61.001 oy) Akhisar Belediye Başkanı seçilmiştir. Görev süresi boyunca sosyal belediyecilik, şeffaf yönetim ve vatandaş odaklı projeleriyle öne çıkmıştır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Nasıl Oldu? Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesinin ardından, CHP tarafından Belediye Meclisi'nde yapılacak başkanlık seçimi için Besim Dutlulu aday gösterildi. Mecliste gerçekleşen oylamanın ardından Besim Dutlulu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek resmen görevine başladı.

Geri