Mamak Belediyesi'nden öğretmenlere yapay zekâ destekli finansal eğitim

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Mamak Belediyesi ile Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenleri yapay zekâ ile buluşturan örnek bir projeye imza attı. TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen “Dijitalleşen Dünyada Finansal Okuryazarlık Öğretiminde Yapay Zekâ Destekli Dijital Öyküleme Uygulamaları” projesi, ülkenin dört bir yanından gelen otuz sınıf öğretmenini Mamak’ta bir araya getirdi. Beş günlük yoğun eğitim programı Proje yürütücülüğünü Mamak Emine Rasim Özkaya İlkokulu sınıf öğretmeni Doç. Dr. Burcu Sel’in üstlendiği eğitimler, Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesindeki dersliklerde gerçekleştirildi. Beş gün süren programda öğretmenler, sınıf ortamında yapay zekâ araçlarının kullanımı, dijital hikâye üretimi ve temel derslerle finansal okuryazarlığın entegrasyonu konularında teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Eğitim sürecine Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenler de katkı sundu. Program boyunca öğretmenler, çoklu ortam içerikleriyle dijital öyküleme yöntemlerini deneyimleme fırsatı buldu. Mustafa Özarslan’dan türkülü destek Eğitime sürpriz bir konuk olarak Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Özarslan da katıldı. Öğretmenlerle bir araya gelen Özarslan, projeye gönülden destek verdiğini belirterek, söylediği türkülerle programa renk kattı. Anıtkabir ziyareti ve sertifika töreni ile tamamlanacak Projeye katılan öğretmenler, 27 Haziran Cuma günü Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzuruna çıkacak. Ardından düzenlenecek törende katılım sertifikalarını alarak eğitim programını tamamlayacaklar.

Geri