A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı bugün yapılıyor. Veliler ve öğrenciler, sınav sonrası yayımlanacak soru kitapçığı ve cevap anahtarının ne zaman erişime açılacağını merak ediyor. LGS MARATONU BUGÜN BAŞLADI Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, bu yıl 15 Haziran Pazar günü gerçekleştiriliyor. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı sınav, sabah saatlerinde başladı. Sınav iki oturum halinde uygulanıyor. Sözel bölümden oluşan ilk oturum saat 09.30’da başlayıp 75 dakika sürdü. Matematik ve fen bilimlerinden oluşan sayısal oturum ise 11.30’da başlayacak ve 12.50’de sona erecek. SORU VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri, sınav sorularının ve cevap anahtarının yayımlanacağı saat oldu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da MEB’in, sınavın tamamlanmasının ardından aynı gün içinde soru kitapçığı ile cevap anahtarlarını kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. Cevap anahtarları, öğrencilerin doğru ve yanlışlarını görerek puanlarını tahmini olarak hesaplamalarına imkan tanıyacak. SORU KİTAPÇIKLARI NEREDEN ALINACAK? MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrenciler sınavda kullandıkları kitapçıkları sınavdan bir gün sonra, sınava girdikleri okullardan teslim alabilecek. Bu uygulama sayesinde öğrenciler, kendi verdikleri cevaplarla resmi cevap anahtarlarını karşılaştırarak sonuçlarına dair ön bilgi edinebilecek. SORU VE CEVAPLARA EBA ÜZERİNDEN ULAŞILABİLECEK Sınavda çıkan sorular ve cevap anahtarları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital eğitim platformu olan adresi üzerinden erişime açılacak. Öğrenciler buradan ilgili oturumlara ait soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını PDF formatında görüntüleyebilecek. LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2025 LGS sonuçları, 11 Temmuz 2025 Cuma günü açıklanacak. Sonuçlar yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet adresi üzerinden duyurulacak. Adaylara posta yoluyla herhangi bir belge gönderilmeyecek. Kaynak: Haber Merkezi