Lewis Hamilton ilk kez Ferrari kırmızısıyla Monza’da! Tifosiler zafer bekliyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İtalya’daki Monza pisti, Formula 1 takviminde Ferrari için ayrı bir öneme sahip. Bu hafta sonu yapılacak yarış, kırmızı takım ve tifosiler için kritik bir sınav niteliğinde. Ferrari’nin geçen yılki performansı ve pilotların bu yılki hedefleri, pist öncesinde merak konusu oldu.

Hamilton Monza-1
HAMILTON MONZA’DA FERRARİ KIRMIZISIYLA

7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Monza’da 19. kez piste çıkacak ve ilk kez İtalya’da Ferrari kırmızısı giyecek. Yarış öncesinde “Hayatım boyunca fabrikanın dışında hiç hayran görmemiştim” diyen Hamilton, yarışa temkinli yaklaşırken Ferrari’nin Monza’daki performansına da değindi: “Ferrari’nin son yıllarda burada genel olarak oldukça iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Açıkçası geçen yıl Charles’ın harika stratejisi ve büyük azmiyle burada kazandılar. Aracın burada nasıl çalıştığını görmek için gerçekten sabırsızlanıyorum. Kesinlikle her hafta sonundan bir şeyler öğreniyoruz, sonuncusundan çıkaracağımız birçok olumlu sonuç var, bu yüzden bunun üzerine inşa etmeye devam etmeliyiz.”

Monza Leclerc
LECLERC’İN HEDEFİ DAHA İYİ SONUÇ

Geçtiğimiz yıl Monza’da zafer yaşayan Charles Leclerc ise bu yıl daha iyi bir sonuç peşinde. Leclerc, pist öncesinde şunları söyledi: “Ferrari pilotu olarak her yerde destek görüyoruz. McLaren hâlâ yenilmesi gereken takım ama onlara daha yakın olmayı umuyorum.”

MONZA’DA GEÇMİŞ YARIŞLAR

Son yıllarda Monza’da yarış kazanan pilotlar:

2024 – Charles Leclerc

2023 – Max Verstappen

2022 – Max Verstappen

2021 – Daniel Ricciardo

2020 – Pierre Gasly

Hamilton ise Monza’daki son birinciliğini 2018 yılında elde etmişti.

Milliyet

Geri