Kuş Sesi...

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Değerli okurlarım, geçen gün bir vesileyle Simav Merkezde kaldım. Kaldığım yerde şehrin kalbi denilecek bir noktadaydı. Bu yüzden, uyumakta epey zorlandım. Konuyu anlatmaya şuradan başlayayım: Efendim kaldığım yere akşam üzeri yerleştiğim için, ilk tespitim, bulunduğum yerde gürültüden kuş seslerinin duyulmadığı oldu. Tabi bu gürültü konusu, gecenin ilerleyen saatlerinde başıma bela oldu. Şöyle: Biraz dalayım diyorum... Aşağıdan gürültülü konuşmalar duyuyorum... Yine biraz dalayım diyorum... Yoldan yüksek sesle müzik çalan bir araç geçiyor. Havanın sıcak olmasından dolayı camı da kapatamadım. İnanın o gece 2-3 saat anca uyuyabildim. Bu manzaraları görünce, -"Yazık bu şehirlilere yazık" dedim. 1-2 AVM, 3-5 sosyal aktivite yüzünden hayatlarını çekilmez hale getiriyorlar. Halbuki, Köy hayatını tercih etseler... Favanın en temizini soluyacaklar... Suyun en lezzetlisini içecekler... Yedikleri de hep sağlıklı olacak... İddiayla yazıyorum... Şehirde harcadıkları mesainin üçte ikisini Köyde geçirseler, şu anda kazandıklarından daha fazla kazanırlar. Ha bu sözüm, asgari ücretle çalışanlara dır. Karşılaştırmanın sonucu: Değerli okurlar, Simav Merkezde kaldığım gece hem etrafı gözlemleme; hem de bazı meseleleri zihin dünyamda karşılaştırma imkanı buldum. Mesela karşılaştırma yaptıklarımdan biri: Kuş Sesidir. Bu Kuş Sesi var ya... Gündüz uyumak isteyenler için, güzel bir ninnidir. Sabahleyin de, güzel bir uyandırma müziğidir. Bazen d, insanı dinlendirici bir konserdir. Yazının sonunda diyorum ki, şehir hayatını tercih ederek, en çok kulaklarınıza eziyet ediyorsunuz.

Geri