A
Admin
Yönetici
Yönetici
CHP eski il başkanlarının “belediyeler örgütten elini çeksin” çağrısına sert çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde olan bitene karışırım, karışmak zorundayım. Bu arkadaşlara geçmişlerine bakmalarını tavsiye ediyorum” dedi. ES TV’de gazeteciler Tarkan Demir ve Ayşegül Hümmet’in sorularını yanıtlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP’nin eski il başkanları Erman Gölet, Abdülkadir Adar ve Recep Taşel’in kongre süreci öncesinde Eskişehir Haber Ajansı’na yaptığı açıklamalara “Ben karışırım” sözleriyle yanıt verdi. Kurt açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hiç kimsenin bireysel beklentilerini öne çıkarma hakkı yoktur. Böyle bir talepte bulunmak partiye ihanet etmektir. Ben kimin belediye başkanıyım? Cumhuriyet Halk Partisi’nde olan ve bitene neden karışmayacağım. Ben karışırım. Bütün belediye başkanları da karışır. Karışmak da zorundadır. Bu arkadaşlarımı nasıl seçildiler? Belediye başkanları olmadan bunlar seçilebilir miydi? Cumhuriyet Halk Partisi delegesine ve üyesine hakarettir bu… Sanki belediye başkanı emrediyor, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ‘tamam efendim’ diyor. Yok, öyle bir şey… Recep Bey (Recep Taşel) kongreyi kazandığı zaman iki tane belediye başkanı, üç tane milletvekili karşısındaydı. Bu partinin delegesi takır takır oy verdi. Diğer arkadaş atama ile il başkanı oldu. Kim istedi atamayı? Yılmaz Hoca (Yılmaz Büyükerşen) istedi. O zaman kabul etmeseydi. Sanki çok demokratik ortamlarda kendileri başarı elde etmiş de, biz işi bozuyormuşuz gibi... Cumhuriyet Halk Partisi’nde en az o arkadaşlar kadar benim de kongrelere müdahale etme hakkım vardır. Bunu nasıl engelleyecekler. Biz bunu yapmayacağız, bu beyler seçim zamanı çıkıp belediye başkanı aleyhine çalışacaklar. Partili bunun hesabını sorar. Yattığın yerde iki, üç yıl oturacaksın, keyif çatacaksın, kongreler süreci gelince de ‘belediye başkanları karışmasın, milletvekilleri karışmasın ben il başkanı olayım” diyeceksin. Öyle bir şey yok. Partinin tabanı kimi istiyorsa onu ister. Bu il kongresinde de iki tane belediye başkanının istediği arkadaş seçildi. Bunlar doğal. Bu tartışmayı gündeme getirmek bile partiye karşı olan sorumluluğunu yerine getirmemektir. Şuanda Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kongre süreci başlamamıştır. Kongre süreci başlamadığı için ‘ben il başkanı olacağım’ ya da ‘ilçe başkanı olacağım’, ‘liste çıkaracağım’ demek bu partinin gündemini bozmaktır. 30 Haziran’da bir duruşma var. Bütün Türkiye oraya kilitlenmiş. Bu tartışmalar sırasında Eskişehir’de ilçe başkanı kim olmuş, neyin önemi var. Yersiz bir tartışma. Bu arkadaşlara geçmişlerine bakmalarını tavsiye ediyorum. Nereye, nasıl seçilmişler ona göre konuşsunlar. Belediye başkanın isteğiyle atamayı kabul edip, il başkanı olacaksınız o zaman çok güzel. Belediye başkanının desteği ile seçilmeyi kabul edeceksiniz, il başkanı olacaksınız. Şimdi ‘karışmayın’, ben karışırım. Ben partiliyim. Partimin doğru adım atması, doğru örgütlenebilmesi, doğru yönetilmesi için ne gerekiyorsa yaparım.”