Küresel zirvede Ege Üniversitesi rüzgarı esti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Kongre Merkezi'nde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Times Higher Education (THE) iş birliğinde düzenlenen Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi, dünya genelinden akademisyen ve yöneticileri bir araya getirdi. Kongreye stantla katılan Ege Üniversitesi, ulusal ve uluslararası temsilcilerden yoğun ilgi gördü. 5 Binden Fazla Temsilci İstanbul’da Buluştu Yükseköğretim Kurulu ve Times Higher Education’ın ortaklığında gerçekleşen kongre, 5 binden fazla uluslararası temsilciyi ağırladı. Açılış töreniyle resmen başlayan etkinlik, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda yükseköğretim kurumlarının rolünü masaya yatırıyor. Ege Üniversitesi de bu prestijli platformda yerini alarak dikkatleri üzerine çekti. EÜ Standı Ziyaretçi Akınına Uğradı Kongre kapsamında kurulan Ege Üniversitesi standı, farklı ülkelerden gelen akademisyenlerin ve kurum temsilcilerinin ilgi odağı oldu. Standı ziyaret edenler arasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Mustafa Efe, Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı ve birçok uluslararası temsilci yer aldı. EÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İlker Aydın ve ekibi, üniversitenin eğitim, araştırma ve uluslararası iş birlikleri alanındaki çalışmalarını ziyaretçilere aktardı. Rektör Budak: "Bu Dev Organizasyonda Yer Almaktan Gurur Duyuyoruz" Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, kongrede yer almanın kendileri için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Budak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yükseköğretim Kurulumuz ile Times Higher Education iş birliğinde düzenlenen bu kongrede yer almak, üniversitemiz adına büyük bir onur. Türkiye’nin böyle kapsamlı ve uluslararası ölçekte bir organizasyona ev sahipliği yapması, ülkemizin küresel akademik arenadaki itibarını da pekiştiriyor. Tam akredite, öğrenci odaklı, milli yenilik ödüllü ve sağlık temalı araştırma üniversitesi kimliğimizle, Ege Üniversitesi’nin görünürlüğünü artırmak adına bu kongrede bulunmak bizim için önemli bir fırsat." Uluslararası İş Birlikleri Vurgusu Rektör Budak, standı ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Ziyaretçilerimize üniversitemizin yürüttüğü nitelikli bilimsel çalışmalar ve çok sayıda ülkeyle gerçekleştirdiğimiz akademik iş birlikleri hakkında bilgi verdik. Ege Üniversitesi olarak, küresel akademik dünyadaki etkimizi artırarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüreceğiz,” dedi. Bülten

Geri