A
Admin
Yönetici
Yönetici
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, kutsal topraklardaki hac görevini tamamladıktan sonra memleketi Trabzon’a döndü. Baba ocağı Bostancı’da yakınları ve dostları tarafından coşkuyla karşılanan Çuvalcı, “Hayatımda pek çok unvan aldım ama bu, en anlamlısı” diyerek duygularını dile getirdi. Sürpriz kontenjanla hacca gitti Hac görevinin kendisi için sürpriz şekilde geliştiğini anlatan Rektör Çuvalcı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Başkanlığı seçimi olunca birçok milletvekilinin hac kontenjanı açık kaldı. Diyanet’ten gelen telefonla bu fırsatı değerlendirdik” dedi. Yoğun ama bir o kadar da manevi yönü yüksek bir hac ibadeti geçirdiğini belirten Çuvalcı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuna övgüde bulunarak, “Bu işi dünyada en iyi yapan kurum. Zaten birçok uluslararası ödülü de var” diye konuştu. Rektöre büyük ilgi ve sevgi seli Çuvalcı’nın Bostancı’daki evine gelenler arasında AK Parti Of İlçe eski Başkanı Hakan Terzioğlu, Arsin Lisesi eski Müdürü Yılmaz Şengül, Arsin Vefa Grubu Başkanı ve Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Mollahüseyinoğlu, KTÜ’den öğretim üyeleri ve TAKA Gazetesi yöneticileri de vardı. Ziyaret sırasında ikramlar sunuldu, çam fidanları dağıtıldı ve Rektör Çuvalcı’ya “Hoş geldin hacı” dilekleri iletildi. “Unvanların en güzeli” Hayatının büyük bölümünü akademik kariyerle geçiren ve KTÜ’de öğrenci, öğretim üyesi, doçent, profesör ve rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Bu zamana kadar birçok akademik unvan aldım, ancak hacı unvanı hepsinden farklı bir yere sahip. Gerçekten en anlamlısı” ifadelerini kullandı.