KTÖS, Şehit Yalçın İlkokulu’ndaki çalışmaların yeni eğitim yılına tamamlanması çağrısını yineledi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde bulunan Şehit Yalçın İlkokulu’nda yaklaşık 18 aydır konteyner sınıflarda eğitim gören öğrencilerin yaşadığı eşitsizlikleri gündeme taşıyarak hükümete sert eleştiriler yöneltti. Sendikanın okul önünde düzenlediği basın açıklamasına okul aile birliği, öğretmenler ve veliler de destek verdi. KTÖS Başkanı Mustafa Baybora, 2024-2025 eğitim yılının sona erdiğini hatırlatarak, öğrencilerin büyük bir kısmının yaz tatiline girdiğini söyledi. Ancak tatilin gölgesinde, eğitimdeki yapısal sorunların her yıl katlanarak büyüdüğünü belirtti. Özellikle Şehit Yalçın İlkokulu’ndaki durumun kabul edilemez boyutlara ulaştığını ifade eden Baybora, “Bu okulda yaşananlar, devletin plansızlığının ve yönetim zafiyetinin bir göstergesidir. Eğer okul binası Eylül ayına kadar tamamlanmazsa, 2025-2026 eğitim yılında bu binada eğitim yapılmayacak” dedi. KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ise yaptığı açıklamada, kamusal eğitimin yıllardır ihmal edildiğini ve bu nedenle çocuklar arasında ciddi eşitsizlikler oluştuğunu belirtti. Bazı öğrencilerin çağdaş koşullarda eğitim alırken, bazılarının konteynerlerde eğitim görmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Maviş, eğitim bütçesinin artırılması ve en az 10 yeni okul inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Maviş ayrıca, ilkokul çağındaki öğrencilerin %23’ünün özel okullarda öğrenim gördüğünü hatırlatarak, “Bu oran kamu okullarına olan güvenin giderek azaldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Verilere göre Şehit Yalçın İlkokulu'nda 150 öğrenci ve 9 sınıf bulunuyor. Ancak bina güçlendirme çalışmaları nedeniyle 18 aydır eğitim konteynerlerde sürdürülüyor. KTÖS, okul inşaatının son 15 gündür tamamen durduğunu, bunun da deprem fonunda yaşanan mali sorunlardan kaynaklandığını ileri sürdü. Maviş, sadece mevcut binanın tamamlanmasının yeterli olmadığını, ek binanın da bir an önce inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Okul Aile Birliği Başkanı Halise Demirel ise çocukların hem fiziksel hem de psikolojik olarak zorlandığını dile getirerek, “Kışın soğuk, yazın kavurucu sıcakta eğitim yapmak zorunda kaldık. Okulda bir parkımız bile yok. Bu çocukların oyun alanlarına, güvenli sınıflara ihtiyacı var” şeklinde konuştu. Demirel, yetkililerden acil ve kalıcı çözümler beklediklerini vurguladı. KTÖS, Şehit Yalçın İlkokulu’nun yaşadığı bu sürecin sadece bir okulun değil, genel olarak kamusal eğitimin içinde bulunduğu çıkmazın bir yansıması olduğunu savunarak, hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı sorumluluk almaya çağırdı.

Geri