A
Admin
Yönetici
Yönetici
KTEZO ve MEB’ten İş Arayanlara Umut: Meslek Tanıtım Etkinliği Başlıyor Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi, iş arayanlar, işsizler ve meslek değiştirmek isteyen bireyler için özel olarak hazırlanan önemli bir etkinliğe imza atıyor. Meslek tanıtımı ve beceri kazandırma amacıyla düzenlenen bu sergi, katılımcıların geleceğine yön verecek deneyimler sunmayı hedefliyor. Etkinlikte, her meslek dalı özel standlarla tanıtılacak; bu stantlarda öğrenciler kendi üretimlerini sergileyecek. Katılımcılar, mesleklere dair hem uygulamalı deneyimler hem de görsel sunumlar aracılığıyla bilgi edinecek. Öğretmenler ve usta eğiticiler ise iş gücü piyasasına dair önemli bilgiler paylaşarak ziyaretçilere yol gösterecek. Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi, öğretmen, usta ve öğrenciler arasındaki güçlü dayanışmayla bu anlamlı etkinliği hayata geçirerek, üretken ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekiyor. Etkinlik, yalnızca meslek kazandırmayı değil, aynı zamanda istihdam fırsatlarını artırmayı da amaçlıyor. “Her İnsan Yapabileceği Bir Alanda Başarılı Olabilir” KTEZO Başkanı Mehmet Ali Ardıç, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm iş arayanları, özellikle gençleri bu sergiyi ziyaret etmeye davet etti. Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Ardıç, her bireyin potansiyelini keşfetme şansı olduğunu ifade etti: “Genç, yetişkin fark etmez; niyet etmek ve istekli olmak bizim için yeterlidir. Eğitimde başarısızlık yoktur. Her insanın yapabileceği bir yeteneği vardır.” Ardıç, meslek sahibi olmanın yalnızca bireysel değil, toplumsal anlamda da kalkınma için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.