A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yaz geldi mi ve havalar da ısındı mı, bizim sahil derdimiz de depreşiyor maalesef. Sanki başka zaman sahil yokmuş gibi. Demek ki hava ısınınca beynimize DANK ediyor bazı meseleler. Antalya’da şöyle bir alışkanlık oldu; “Ölüyü diriyi bıraktık gözümüzü Konyaaltı’ya diktik” misali. Her daim ayakaltı olduğu için herkesin gözüne Konyaaltı Sahili batıyor. Siyasilerden tutun da sözde çevreci kuruluşlara, vatandaştan tutun da ilgili ilgisiz herkesin dert edindiği Konyaaltı Sahili! Varları yokları burası. Başka yeri görmüyorlar, görmezden geliyorlar. Halbuki Antalya’nın tek sahili Konyaaltı mı? Elbette değil. Lara’dan tutun da Kundu sahiline, Belek’ten tutun da Side’ye kadar uzanan sahillerimiz var. Buralarda KIYI İŞGALİNİN babası, kanun tanımazlığın TİLLAHI yapılıyor. Ama herkesin varı yoğu Konyaaltı! Yahu kafanızı kumdan bir çıkarın, at gözlüklerinizi atın ve şöyle etrafınıza bir bakın. Lara’da neler olmuş, Kundu’da kim DENİZİN İÇİNE KADAR GİRMİŞ, Belek’te sahil nasıl ÖZERK BÖLGE ilan edilmiş bir görün! Ama yok siz göremezsiniz, görseniz de görmezden gelir veya ÜÇ MAYMUNU OYNARSINIZ! Siz zahmet etmeyin. Ben sizin yerinize sanal medyada araştırma yaptım. Abbovvvv! Karşıma neler çıktı neler. Otellere sahiller az gelmiş taaa denizin içine kadar uzanmışlar. Daha doğrusu KAÇAK İSKELELERİ UZATMIŞLAR! Bu kadar mı? Denizin içine kadar yapılan İSKELELERİN üzerleri LOCALARLA doldurulmuş. Kumsallar zaten İŞGAL ALTINDA! Ha buralara girmek için paranız olsa bile yetmiyor. Çünkü ya oranın MÜŞTERİSİ ya da İMTİYAZLI olacaksınız! Vallahi Lara’dan Side’ye kadar sahiller ve denizin durumu İÇLER ACISI! Bıraksalar denizin ortasına ADA yapıp ortasına da OTEL konduracaklar. Sonra da bunun adına TURİZM diyecekler. Benim anlamadığım şu; acaba Konyaaltı Sahili’nde YASAK olan tüm uygulamalar Lara Side arası sahillerde niye SERBEST? Acaba burada kanun ayrı da orada başka mı? Yoksa iki ayrı devlet mi var da biz bilmiyoruz... Yahu kardeşim; madem bir uygulama yaptınız bir uçtan girin diğer uçtan çıkın. Kimseye ANA adı BABA adı sormayın. Kanunun kestiği parmak acımaz. Ama siz baş parmağı kesip bir atlayıp serçe parmağı kesiyorsunuz. Sonra ortaya acayip bir SAKATLIK çıkıyor! Neyse. Ben böyle düşünürken Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Serter Kocababa, “Kıyılar halkındır, işletmeler geçişi engellenemez. Vatandaş yasal hakkını bilmeli, şikâyet etmeli” diye açıklama yapmış. Yerden göğe kadar haklı. İyi de Konyaaltı Sahili’nde geçişi engelleyecek bir şey yokken bir bardak suda fırtına koparanlar Lara-Kundu-Side arasındaki sahillere bırakın geçişi GİREMEZSİNİZ bile! Benim sanal medyada Lara-Kundu-Side güzergahında otellerin internet ortamında yaptığı reklam fotoğraflarından belirlediğim İŞGALLER tam da Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Kocababa’nın anlattıkları gibi! Ben de bu minvalden yola çıkarak diyorum ki, “Ey yetkililer, Lara-Kundu-Side sahillerindeki bu görüntüler İHBARDIR! Lütfen gereğini yapın. Yapmazsanız görevinizi ihmal ediyorsunuz demektir.” Evet bu çağrım Sayın Antalya Valisi Hulusi Şahin’e, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Aksu, Serik ve Manavgat Belediyelerine. Ya bu mevzuları el birliği ile çözün, ya da bütün sahillerde ortaya çıkan fotoğrafa eşit davranın veya Antalya’ya özel KIYI DÜZENLEMESİ çıkartın, çıkarttırın. Acaba BİR BABAYİĞİT çıkıp da buralara müdahale edebilecek mi, eşit davranabilecek mi? Yoksa ayakaltındaki Konyaaltı Sahili’nde VURUN ABALIYA misali tokat atmaya devam mı edecekler! Bakalım hep birlikte bekleyip göreceğiz.