Konak’ta kriz yeni haftada da devam ediyor!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Konak Belediyesi’nde çalışan ve DİSK/Genel-İŞ sendikası 5 No’lu Mer-Bel A.Ş. işçileri eksik yatan maaşlar, iki aylık gıda kartı ödemelerinin yapılmaması ve toplu iş sözleşmesinde geriye dönük ödemelerinin verilmemesi sonucu belediye önünde başlattıkları oturma eylemi devam ediyor.

“ALIN TERİ KURUMADAN”

İşçiler yaptıkları açıklamada “Biz Merbel işçileri çalışarak ve hizmet üreterek sorumluluğumuzu yerine getirirken aynı hassasiyetle belediye işverenin de sorumluluğunu yerine getirmesini ve alacaklarımızı eksiksiz ve zamanında yatırmasını istiyoruz. Bizler alın terinden ve emeğinden başka geçim kaynağı olmayan işçileriz ve o alın teri kurumadan da ücretlerimizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SORUNLARI AKTARDILAR

İş yerlerinde yaşadıkları sorunları anlatan işçiler “Temizlik İşleri Müdürlüğü çöp kamyonu eksikliği, alet edevat yetersizliği. Az tehlikeli, çok tehlikeli işlerde çalışan arkadaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliği koşulları gereği(Koruyucu eşya temini eksikliği). Maaşlardan kesilen icra, nafaka gibi can alıcı konularını uygulamayıp 3 aydır arkadaşlarımızın ve sorumlu hissettikleri insanların mağdur olması. Maaşlarımızın eksik yatması, aylık aldığımız gıda kartlarının 2 aydır yatırılmaması Haziran ayında ödeme sözü verilen Toplu İş Sözleşmesi geriye dönük farklarının ödenmemesi” gibi sorunlar yaşadıklarını aktardı.

EYLEME DEVAM EDİYORLAR

“Çok açık her hizmetin bir karşılığı vardır” diyen işçiler “Belediyeye İlçeme, kentime hizmet ediyorsan ki ediyorum sadece hakkımı istiyorum. Maaşımı sosyal haklarımı zamanında istiyorum. Kimseden haksız bir kazanç beklemiyorum. Çalışıp üretip emek sarf edip çocuklarımın yüzüne bakabilmeyi istiyorum” dedi. Oturma eylemine devam eden işçiler uzlaşma olmadığı sürece eylemlerine devam edeceklerini aktardı

Geri