A
Admin
Yönetici
Yönetici
Cumhuriyetin 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek yarışma, ilkokullarda resim, resmi ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında ise resim, şiir ve kompozisyon dallarında gerçekleştirilecek.
Yarışmanın amacı:
Milli Mücadele ve Cumhuriyet’in köklü hatırasını yaşatmak
Öğrencilerde milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek
Cumhuriyet’in hak ve özgürlükleri güvence altına alan bir yönetim biçimi olduğunu kavratmak
Cumhuriyet’i koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak bilinçli nesiller yetiştirmek
1-5 Eylül: İller tarafından okullara duyuru yapılması
8-12 Eylül: Okul müdürlüklerince öğrencilere duyuruların iletilmesi
22-26 Eylül: Öğrencilerin hazırladığı eserler okul komisyonlarınca değerlendirilecek ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek
29 Eylül-3 Ekim: İlçe aşamasından seçilen eserlerin il milli eğitim müdürlüklerine iletilmesi
En geç 14 Ekim: İl birincilerinin Bakanlığa gönderilmesi
20-22 Ekim: Bakanlık Seçici Kurulu eserleri inceleyecek
23 Ekim: Yarışma sonuçlarının ilan edilmesi
29-30 Ekim: Ödül töreni ve eser sergisi Ankara’da düzenlenecek
Her dalda dereceye giren öğrencilere ödül verilecek. Öğrenciler, velileriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara’daki törene davet edilecek ve eserleri sergilenecek.
NTV
Yarışmanın amacı:
Milli Mücadele ve Cumhuriyet’in köklü hatırasını yaşatmak
Öğrencilerde milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek
Cumhuriyet’in hak ve özgürlükleri güvence altına alan bir yönetim biçimi olduğunu kavratmak
Cumhuriyet’i koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak bilinçli nesiller yetiştirmek
YARIŞMA TAKVİMİ
1-5 Eylül: İller tarafından okullara duyuru yapılması
8-12 Eylül: Okul müdürlüklerince öğrencilere duyuruların iletilmesi
22-26 Eylül: Öğrencilerin hazırladığı eserler okul komisyonlarınca değerlendirilecek ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek
29 Eylül-3 Ekim: İlçe aşamasından seçilen eserlerin il milli eğitim müdürlüklerine iletilmesi
En geç 14 Ekim: İl birincilerinin Bakanlığa gönderilmesi
20-22 Ekim: Bakanlık Seçici Kurulu eserleri inceleyecek
23 Ekim: Yarışma sonuçlarının ilan edilmesi
29-30 Ekim: Ödül töreni ve eser sergisi Ankara’da düzenlenecek
ÖDÜL TÖRENİ VE KATILIM
Her dalda dereceye giren öğrencilere ödül verilecek. Öğrenciler, velileriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara’daki törene davet edilecek ve eserleri sergilenecek.
NTV