Kırşehirli Gençten Yerli İş Makinesi: 3 Ayda Kepçe Üretti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kırşehir'de yaşayan genç girişimci Muhammet Kapusuz, tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılığı azaltmak için önemli bir adım attı. 3 aylık çalışma sonucunda, yüzde 70 oranında yerli parçalardan oluşan bir kepçe üreten Kapusuz, üretimini tamamen kendi çizimleri ve teknik planlamalarıyla gerçekleştirdi. KÖYLERE ÖZEL TASARIM: 5 METRE YÜK KALDIRABİLİYOR Kapusuz, geliştirdiği kepçenin özellikle kırsal bölgelerde yoğun olarak kullanılabilecek şekilde tasarlandığını belirtti. Yerli malzemelerle düşük maliyetli bir üretim süreci yürüttüğünü aktaran genç girişimci, kepçenin 5 metreye kadar yük kaldırabildiğini ifade etti. “Tüm mühendislik çizimlerini kendim yaptım. Parçaların büyük bölümü yerli üretim. Bu makinenin köy hayatında verimlilik sağlayacağına inanıyorum,” dedi. SERİ ÜRETİM İÇİN DESTEK BEKLİYOR Kapusuz, yerli üretim iş makinelerinin yaygınlaşması için gerekli desteğin sağlanması durumunda seri üretime geçmeye hazır olduğunu vurguladı. Şu anki maliyetin 250 ila 300 bin TL aralığında olduğunu belirten genç mucit, hem maliyet hem performans açısından çiftçiler için cazip bir seçenek sunduklarını söyledi. ANNESİNDEN DEVLETE ÇAĞRI: “BU AZME DESTEK VERİN” Genç girişimcinin annesi Hatice Doğan da oğlunun kısıtlı imkânlarla büyük bir başarı elde ettiğini belirterek yetkililere seslendi: “Oğlum kendi çabasıyla büyük bir iş başardı. Bu azmin karşılıksız kalmaması gerek. Devletimizden destek bekliyoruz.”

Geri