KENDİ KENDİNE MUHALİF CHP!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yıllardır hep aynı şeyi söylerim; “CHP’ye dışarıdan kimse zarar veremez, çünkü elma kurdu onların içinde” diye. Kendi kendilerine muhalif olurlar ve kavgayı da çok severler.

Bugün size CHP’de yaşanan kongre sürecinde Konyaaltı’nda çıkan KRİZİ ele alacağım. Hem de öyle böyle değil. Çünkü ÜYE KRİZİ, LİSTE KRİZİ ve RENK KRİZİ yaşanıyor!

Şimdi konuya geçmeden bir hatırlatmada bulunmakta fayda var. Yazının konusuna ışık tutar belki. Malumunuz Antalya’da Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonlar var.

Bu kapsamda 5 Temmuz’da Muhittin Böcek gözaltına alınmış ve akabinde tutuklanmıştı. Peş peşe 4 operasyon yapıldı. Dün yapılan operasyonda da 17 kişi için gözaltı kararı verildi.

Kısacası Antalya’da ortalık yangın yeri. Böcek görevden uzaklaştırılmadan önce sahte dostluk gösterenler ne hikmetse bugünlerde ortalarda yok. Havanın sıcaklığından mı yaylalara kaçtılar yoksa ölü tilki pozisyonumu aldılar bilemiyorum.

Sadede geleyim. Konyaaltı CHP’de İlçe Başkanlığı yarışı epey kızıştı. Mevcut Başkan Demet Gündüz’le, Ali Polat ve Ahmet Burak Zor aday olarak ortaya çıkan isimler oldu.

K E N D İ K E N D İ N E M U H A L İ F C H P!

Hani dedim ya “ORTALIK YANGIN YERİ” diye. Ne operasyonlar ne Muhittin Böcek kimsenin umurunda bile değil. Daha yarışın başında ÜYE POLEMİĞİ yaşandı.

Yetmedi, LİSTE KRİZİ çıktı. Bunların üstüne bir de Ali Polat ile Ahmet Burak Zor arasında yaşanan RENK KRİZİ patlak verdi. Elma kurdu kemirmeye devam etmiş anlaşılan.

Gelin hep birlikte neler yaşanmış kim ne demiş kısa kısa bir göz atalım. Bir dönem Meclis Üyeliği yapan Ali Polat, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz’ü hedef almış.

K E N D İ K E N D İ N E M U H A L İ F C H P! 1
width="750" height="415">

Polat, 131 üyenin iletişim bilgilerinin yöneticilere ait numaralarla değiştirildiğini, 146 üyenin gerçeğe aykırı ikametgâh beyanlarıyla kaydedildiğini tespit ettiklerini açıklamış.

Ve Polat, “Bu tablo örgüt içi demokrasiye müdahaledir" demiş. İlahi Ali Polat, CHP Genel Merkezi seçimleri sonunda CHP’de ortaya çıkanları hiç mi görmedin?

Ben konuya tekrar döneyim. Bu kez de Ahmet Burak Zor’un dediklerine bakalım. O da, “Belediye başkanları kongrelere müdahale etmemeli. Bu durum demokrasiye ters” demiş!

K E N D İ K E N D İ N E M U H A L İ F C H P! 2

CHP’nin Konyaaltı ilçesi başkan adayları Zor’un da Polat’ın da açıklaması CHP’de bir PARTİ İÇİ DEMOKRASİ SORUNU olduğunu açık ve net ortaya koyuyor.

Demek ki CHP’de bu DEMOKRASİ sorunu Genel Merkez’den taşra örgütlerine kadar sirayet etmiş. Adeta virüs gibi yayılmış bu hastalık. Hani DEMOKRASİ demiş ya adaylar. Alın size bir DEMOKRASİ krizi daha.

Efendim seçime MAVİ RENK ile katılma kavgası yaşanıyor Ali Polat ile Ahmet Burak Zor arasında. Zor, “Ben MAVİ LİSTE ile seçime gireceğimi önceden açıkladım” diyor. MAVİ de ısrarcı.

K E N D İ K E N D İ N E M U H A L İ F C H P! 4

Polat’ta ‘teamül’ hatırlatması yaparak, “Böyle bir durumda kura çekilmesi gerekir” açıklamasında bulunmuş. Bir bakıma o da MAVİ LİSTE de ısrarcı. Demet Gündüz’ün rengi ise KIRMIZI ve net.

K E N D İ K E N D İ N E M U H A L İ F C H P! 3

Bakalım LİSTE RENGİ KRİZİ nasıl bitecek? Zor ve Polat SULH olup yeni bir renk belirleyebilecekler mi? Ama asıl mesele burada destek meselesi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir’in Ali Polat’ı, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın da Demet Gündüz’ü desteklemesi... Bu tabloya göre Ahmet Burak Zor’un feryadının boş olmadığı görülüyor.

Mesele DEMOKRASİ ise ben size CHP Konyaaltı’ndaki sözde DEMOKRATİK YARIŞIN fotoğrafını çektim. Kriz büyür mü yoksa başka bir yere mi taşınır meçhul. Elma kurdu içeriden kemirdikçe kendi kendilerine muhalif olmaya devam mı ederler onu da bilemem,

Şöyle bir bakıyorum da CHP’liler Antalya’da yaşananları umursanmıyor, TOROSLARIN EVLADI’NIN cezaevinden FERYADINI duymazlıktan geliyorlar. Çünkü tek dert KOLTUK.

Olup bitene bakınca, ‘KÖY YANARKEN DELİ TARANIR’ atasözü aklıma geliyor. Siz ne düşünürsünüz bilemem ama bu sözün diğer manasını da siz hatırlayıverin. Olmaz mı?

Geri