A
Admin
Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılının sonunda milyonlarca öğrenci 20 Haziran Cuma günü karnelerini alacak. Karne dağıtım saatleri okul türüne göre değişirken, karne gününde sivil kıyafet serbestliği okullara göre farklılık gösterebiliyor. Karne Dağıtım Saatleri Okula Göre Değişiyor Karne saatleri okulların eğitim sistemine göre farklılık gösteriyor. Sabahçı okullarda genellikle karneler sabah saat 09:00’a kadar verilirken, öğlenci okullarda dağıtım 13:00 civarında gerçekleşiyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri, karne saatleriyle ilgili bilgileri sınıf öğretmenlerinden öğrenebilir. Lise öğrencileri ise okul müdürlüklerinden gelen duyurulara göre hareket ediyor. Karne Günü Sivil Kıyafet Serbest Mi? Karne gününde öğrencilerin sivil kıyafetle mi yoksa okul üniformasıyla mı okula gitmesi gerektiğine dair resmi bir yönetmelik bulunmuyor. Ancak genel uygulama, okulun son günü olması nedeniyle öğrencilerin üniforma giymesi yönünde. Yine de bazı okullarda karne gününde sivil kıyafet serbest bırakılabiliyor. Bu nedenle öğrencilerin okullarından net bilgi almaları öneriliyor. 2025-2026 Eğitim Yılı Takvimi 2024-2025 eğitim yılı sona ererken, Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim takvimini açıkladı. Yaz tatili yaklaşık 80 gün sürecek ve okullar 8 Eylül 2025 Pazartesi günü yeniden açılacak. İlk ara tatil: 10-14 Kasım 2025 Yarıyıl tatili: 19-30 Ocak 2026 İkinci dönem başlangıcı: 2 Şubat 2026 İkinci ara tatil: 16-20 Mart 2026 Eğitim yılı sonu: 26 Haziran 2026 KAYNAK: NTV